Ο Daniel Aldana Cohen, καθηγητής κοινωνιολογίας στο UC Berkeley, πρότεινε το κύριο επιχείρημα για να υποστηρίξει την εκκένωση της μεγάλης πόλης της Φλόριντα για να βοηθήσει τους κατοίκους της Φλόριντα και να «αναγκάσει τους δήμους σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες να ασχοληθούν σοβαρά με τη φιλοξενία κλιματικών μεταναστών για το κλίμα με εξισωτικούς τρόπους».
Οι…εξωφρενικές του προτάσεις είδαν να παίρνουν μεγάλη απήχηση τις τελευταίες ημέρες σε ΜΜΕ των ΗΠΑ.
Ο Κοέν έγραψε στο Twitter την περασμένη Παρασκευή:
Yes, we need plan for the evacuation of Miami.
— Daniel Aldana Cohen (@aldatweets) February 3, 2023
The US isn’t ready for the coming climate displacement. But we should plan to house 10s of millions of migrants in lovely, green communities. It won’t be easy; we have to start now.
My latest in @thenation.https://t.co/QntxTyHo3L
«Είναι επείγον για τις κυβερνήσεις και τα κοινωνικά κινήματα να αρχίσουν να προετοιμάζουν εκατομμύρια ανθρώπους να μετεγκατασταθούν σε νέα μέρη. Η προετοιμασία της εκκένωσης του Μαϊάμι είναι ένα τέλειο σημείο εκκίνησης.
Οι κάτοικοί του είναι ένα πολυφυλετικό, πολυεθνικό και πολυγενές σύνολο που καλύπτει το ταξικό φάσμα. Τραγικά, πολλοί από αυτούς είναι ήδη κλιματικοί μετανάστες—όπως οι Πορτορικανοί που εκτοπίστηκαν από τους πρόσφατους τυφώνες».
Και συνέχισε ο Cohen ξεδιπλώνοντας το διεθνιστικό του όραμα:
«Εάν οι πόλεις σε όλη τη χώρα αναγκάζονταν να σχεδιάσουν πώς θα ενσωματώσουν τους κατοίκους του Μαϊάμι θα ξεκινούσαν γενικά τον σχεδιασμό για την κλιματική μετανάστευση.
Αυτό θα πυροδοτούσε επίσης συζητήσεις για τη χωροθέτηση πυκνότητα, κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ενοικιαστών, αναβάθμιση των υποδομών, φορολόγηση των πλουσίων, οικοδόμηση πράσινων τραπεζών και καταπολέμηση του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας».
(φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη: Ελεύθεροι δύο κατηγορούμενοι
- Μελόνι για κλοπή ρωσικών κεφαλαίων: «Δεν στηρίζουμε καμία σχετική απόφαση»
- Μητσοτάκης: Είμαι αισιόδοξος ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε εκτόνωση της κατάστασης με τους αγρότες
- Πούτιν: «Ψέματα και υστερίες ότι θα επιτεθούμε στην Ευρώπη» – Τι είπε για ΝΑΤΟ και Oreshnik, vid
- Διορθώθηκε το πρόβλημα με τις… παρακρατήσεις αγροτικών ενισχύσεων
- Δολοφονία μαθητή σε ρωσικό σχολείο: Το Τατζικιστάν καταγγέλλει «επίθεση κινούμενη από εθνοτικό μίσος»
- Και τα δύο κέντρα εξουσίας θέλουν το ίδιο: Δεν είναι τυχαίο αυτό που συνέβη στην Ινδία
- Η Usha Vance απαντά στις φήμες χωρισμού σε σπάνια συνέντευξη – Τι είπε για την Μελάνια
- Τον γύρο του κόσμου έκαναν γυναίκες βουλευτές στο Μεξικό – Μαλλιοτραβήχθηκαν! vid
- Το Κρεμλίνο ξεκαθάρισε την θέση του σε σχέση με ενδεχόμενη ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία









