Στην ανακοίνωση, που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο Sana, η κυβέρνηση διευκρινίζει ότι η διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας θα γίνει «υπό την επίβλεψη της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου της Συρίας», με τη βοήθεια και του ΟΗΕ. Με τον τρόπο αυτόν θα διασφαλιστεί ότι η βοήθεια θα φτάσει «σε εκείνους που την χρειάζονται».
«Το Υπουργικό Συμβούλιο αποδέχτηκε την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στο σύνολο» του συριακού εδάφους «και στις ζώνες που είναι εκτός ελέγχου του κράτους», αναφέρεται σε αυτήν την ανακοίνωση.
Σύμφωνα πάντα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση χαρακτήρισε «πληγείσες ζώνες» τις περιοχές που υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές (Λαττάκεια, Χάμα, Χαλέπι και Ιντλίμπ) και πρόκειται να ιδρύσει ένα Ταμείο που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των ζημιών.
Ο ΟΗΕ ζητούσε να διευκολυνθεί η αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στη βορειοδυτική Συρία, όπου εκτιμάται ότι περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονταν ήδη βοήθεια και πριν από τους σεισμούς. Δεκάδες αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια (κυρίως από τη Ρωσία, το Ιράν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) έχουν προσγειωθεί από την Δευτέρα στη Δαμασκό, το Χαλέπι και τη Λαττάκεια, περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Όμως η βοήθεια προς τις βορειοδυτικές ζώνες φτάνει με το σταγονόμετρο, από ένα μεθοριακό πέρασμα από την Τουρκία.
pixabay photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μετρό Νέας Υόρκη vs μετρό Μόσχας! Δείτε απλά το ΒΙΝΤΕΟ και θα καταλάβετε
- Black Rabbit: Το σκοτεινό δράμα με τους Jason Bateman και Jude Law είναι ο άξιος “διάδοχος” του Ozark
- Ο Τραμπ είπε πως διαφωνεί με τον Στάρμερ στο θέμα της αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους
- Συνάντηση του Μαχμούντ Αμπάς με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα
- Σοκαριστικό ατύχημα σε τσίρκο: Ακροβάτισσα που χόρευε κρεμασμένη από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό,vid
- Αυτά που έλεγαν οι Γερμανοί στους Έλληνες, ετοιμάζονται να τα ζήσουν οι ίδιοι
- Χειροπέδες σε 67χρονο για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Αττικής
- Συνάντηση Χατζηδάκη με ανώτερo αξιωματούχο του ΚΚ Κίνας
- «Ο Πούτιν με έχει απογοητεύσει», λέει ο Τραμπ, video
- 700.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία
Κύρια Θέματα

















