Έλληνας στην Σουηδία ισχυρίζεται πως αυτά είναι σκουλήκια προς βρώσιν σε σουπερμάρκετ!!!
Η εικόνα μιλάει από μόνη της….
Στις 4/01/2023, η ΕΕ επέτρεψε την προσθήκη εντομοειδών σε προϊόντα αρτοποιίας, ζυμαρικά κ.λπ., καθώς πλέον η Μεγάλη Επανεκκίνηση προχωρά (ΕΔΩ) και κανείς δεν παίρνει χαμπάρι, καθώς οι άνθρωποι κανονίζουν ήδη τα τριήμερα για τις Απόκριες!!!
Όπως αναφέρεται στην επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:
Τι εγκρίθηκε από την Επιτροπή τον Ιανουάριο του 2023;
Η Επιτροπή ενέκρινε την διάθεση στην αγορά ενός τέταρτου εντόμου, του Alphitobius diaperionus (λιγότερο αλευροσκουλήκι) , ως τροφή.
Ο όρος «λιγότερο αλευροσκουλήκι» αναφέρεται στην προνυμφική μορφή του Alphitobius diaperinus , ενός είδους εντόμου που ανήκει στην οικογένεια των Tenebrionidae (σκούρα σκαθάρια).
Η νέα τροφή αποτελείται από τις κατεψυγμένες, πάστες, αποξηραμένες και σκόνης μορφές του σπιτικού γρύλλου. Προορίζεται να διατεθεί στην αγορά ως συστατικό τροφίμων σε διάφορα προϊόντα διατροφής για το γενικό πληθυσμό.
Επιπλέον, η Επιτροπή ενέκρινε για πρώτη φορά τη διάθεση στην αγορά μερικώς απολιπασμένης σκόνης που λαμβάνεται από ολόκληρο το Acheta domesticus (οικιακός γρύλος) ως νέα τροφή.
Η έγκριση αυτών των δύο νέων τροφίμων θα επιτρέψει στους αιτούντες να διαθέτουν αυτό το είδος εντόμου στην αγορά της ΕΕ υπό ορισμένες συνθήκες χρήσης.
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανανεώνονται όλες οι συμβάσεις του ειδικού προγράμματος 55 ετών και άνω μέσω ΔΥΠΑ, σε δομές Υγείας
- Υπουργικές ανακοινώσεις σήμερα το μεσημέρι για τους αγρότες
- Όσα πρέπει να ξέρετε για το Δώρο των Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα
- Για ποιούς ανακοινώθηκαν εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για την περίοδο των Χριστουγέννων
- Προσωρινή μη διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και του ιστότοπου του e-ΕΦΚΑ
- Ελληνικό σκάφος γεμάτο κοκαΐνη εντοπίστηκε στον Ατλαντικό, ξεκίνησε από τη Νέα Μηχανιώνα
- Ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και ΕΕ: Αυτό είναι το πρώτο βήμα αντίδρασης της Μόσχας
- Γάζα: Οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ ενημέρωσαν τους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ σχετικά με το σχέδιο Τραμπ
- Είναι ένας «από τους ακρογωνιαίους λίθους» για να επιλυθεί το ουκρανικό ζήτημα – Ξεκάθαρη η Μόσχα
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 8,1% στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το β’ τρίμηνο του 2025
Κύρια Θέματα









