Η μάρτυρας Βασιλική Κούκλα, που έχασε και τους δύο γονείς της, κατήγγειλε πως οι υπεύθυνοι εκ μέρους της πολιτείας, έδωσαν προς ταφή λάθος σορό, αντί αυτής του πατέρα της και στη συνέχεια προσπάθησαν να κάνουν ανταλλαγή σορών με διαδικασία εκταφής, χωρίς να ακολουθηθεί η ενδεδειγμένη διαδικασία. «Εκείνο το βράδυ το καθήκον χάθηκε», είπε η μάρτυρας.
Τα λόγια αυτά προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον αλλά και την πρώτη αντίδραση από μέρους του εισαγγελέα της έδρας ο οποίος, αφού άκουσε τη μάρτυρα, ζήτησε διευκρινήσεις, για να καταλήξει πως είναι δυνατόν το δικαστήριο αυτό να κινηθεί προς την κατεύθυνση της διερεύνησης των όσων καταγγέλθηκαν, λέγοντας χαρακτηριστικά «μπορούν να γίνουν και διαδικασίες οίκοθεν».
Η αίθουσα της δίκης με τους 21 κατηγορουμένους, για την τραγική πυρκαγιά στο Μάτι, ανέδειξε και σήμερα τις μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν από πρώτο χέρι τα τραγικά γεγονότα, τη φρίκη των στιγμών, αλλά και τον τρόπο που οι δικοί τους άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όπως επίσης και τις συνθήκες που επικράτησαν κατόπιν στα νοσοκομεία και το νεκροτομείο.
Η Ελισάβετ Σπυρίδη περιέγραψε έντονα φορτισμένη πως εκείνη και ο σύζυγός της έγιναν ασπίδα για τα εγγόνια τους. «Ήταν φρίκη, ήταν κόλαση», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι η ίδια μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ ο σύζυγός της υπέκυψε στα τραύματά του ύστερα από 145 ημέρες νοσηλείας.
Ο γιος της Ελισάβετ Σπυρίδη, Κωνσταντίνος, που την διαδέχθηκε στο βήμα, περιέγραψε πως ενώ προσπαθούσε να φτάσει στα παιδιά και τους γονείς του, στην είσοδο της περιοχής των σταμάτησαν με τη βία οι αρχές, ενώ για το τι ακολούθησε αργότερα στον «Ευαγγελισμό», είπε χαρακτηριστικά πως «το σκηνικό θυμιζε πόλεμο». Η αδερφή του, Αικατερίνη, στην κατάθεσή της στάθηκε στο τι συνέβη το επόμενο διάστημα και την αγωνία για την πορεία της υγείας του γονέων της με μόνη παρηγοριά ότι σώθηκαν τα παιδιά.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την κατάθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που είχε ξεκινήσει από χθες, 30/1.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Άννα Κουρνίκοβα και Ενρίκε Ιγκλέσιας έγιναν πολύτεκνοι
- Αποτυχημένη εκτόξευση διαστημικού πυραύλου κατέληξε σε τεράστια έκρηξη, vid
- Όρμπαν: «Η κοινή γνώμη στην Ευρώπη αλλάζει γνώμη για τον πόλεμο στην Ουκρανία»
- Περιστέρι: Το ελαιόλαδο από τις ελιές του Δήμου μοιράστηκε σε ευάλωτους δημότες – Διατέθηκαν δωρεάν 530 λίτρα
- Τραγωδία στις Σέρρες: Νεκρός σε τροχαίο 50χρονος που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι
- Άνοιξε η πλατφόρμα myBusinessSupport για τη στήριξη επιχειρήσεων που επλήγησαν από το φαινόμενο “Daniel”
- Κριστίν Λαγκάρντ: “Δέκα ημέρες έμειναν μέχρι να γίνει η Βουλγαρία το 21ο μέλος της οικογένειας μας του ευρώ”
- Ο JD Vance κάνει αναρρίχηση με σχοινιά μαζί με πεζοναύτες και τα “βρίσκει σκούρα!” ΦΩΤΟ
- Η πιο «ιερή» περίοδος των Ελλήνων! Ήρθε η ώρα για το μεγάλο «τεστ»
- Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες τυλίχθηκε εν κινήσει όχημα στον περιφερειακό, vid
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ









