Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν πως το μαχητικό πετούσε σε χαμηλό ύψος στο πλαίσιο άσκησης, με τον αεροναυπηγό Φαίδωνα Καραϊωσηφίδη να επισημαίνει μιλώντας στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», ότι όσον αφορά στα αίτια της πτώσης του, δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο.
«Πετούσαν σε χαμηλό ύψος, πρακτικά στην επιφάνεια του εδαφικού ανάγλυφου – εάν πρόκειται για ξηρά – ή της θάλασσας. Ο λόγος είναι προφανής: αποφεύγεις τα εχθρικά ραντάρ. Αυτά τα αεροπλάνα διεισδύουν στην εθνική ενδοχώρα, είναι αεροπλάνα κρούσης και θα περάσουν απαρατήρητα για να φτάσουν στον στόχο τους και να εκπληρώσουν την αποστολή τους. Όλοι οι αεροπόροι εκπαιδεύονται σαν να είναι πόλεμος, ώστε αύριο το πρωί εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν τη δύσκολη και βαριά εκπαίδευση για να πολεμήσουν» εξηγεί ο κ. Καραϊωσηφίδης.
Όσον αφορά τα αίτια της πτώσης του μαχητικού αεροσκάφους, δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να οφείλεται σε τεχνική βλάβη ή ανθρώπινο λάθος.
«Τα τρία προηγούμενα περιστατικά Phantom δεν είχαν βλάβη, ήταν η δυσκολία της χαμηλής πτήσης που δίνει ελάχιστα περιθώρια στον πιλότο να αντιδράσει εάν γίνει κάτι. Για να σωθεί ένα πλήρωμα ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να χρησιμοποιήσει εκτινασσόμενο κάθισμα. Τα εκτινασσόμενα καθίσματα είναι σχεδιασμένα για να λειτουργούν ακόμα και με μηδενική ταχύτητα και ύψος, εκτινάσσουν τον χειριστή σε ασφαλές ύψος και τον απομακρύνουν από το αεροπλάνο για να ανοίξει το αλεξίπτωτο. Εξαρτάται, όμως, από το ύψος της πτήσης και κυρίως της στάσης του αεροπλάνου» εξήγησε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πιθανό είναι το σενάριο να μην πρόλαβαν ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του Phantom να εκτιναχθούν ή ακόμα και να ξεκίνησαν τη διαδικασία και να μην ήταν επιτυχής.
(megatv – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καιρός: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης – Προ των πυλών κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες
- Σ. Ζαχαράκη: Σήμερα τιμούμε τους νέους και τις νέες που ύψωσαν το θάρρος τους πάνω από τον φόβο
- Σ. Φάμελλος: Το Πολυτεχνείο ζει και μας καλεί σε νέους αγώνες
- Hellenic Train: Τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω της αυριανής 24ωρης απεργίας εργαζομένων
- Ηράκλειο: Στρατηγική ενίσχυση της τουριστικής αγοράς του Καναδά από την Περιφέρεια Κρήτης
- Το ελληνικό “συγκρότημα” που σαρώνει στο Tiktok! Τι χρησιμοποιεί αντί για…κιθάρες; vid
- Τραγωδία στο Αστρίτσι Ηρακλείου: Ακαριαίος θάνατος για 52χρονο μετά από τροχαίο- Δύο τραυματίες
- Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στην βορειοανατολική Ιταλία -35χρονος πήγε να βοηθήσει ηλικιωμένη
- Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι σκότωσε μέλος της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο
- Μπορεί να υπάρξει ένα «νέο Βιετνάμ» για τις ΗΠΑ, αυτή την φορά όχι μακριά από τα σύνορά τους









