Ένα ασυνήθιστο κύμα ψύχους και ένα σύστημα ακραία χαμηλού βαρομετρικού προκαλούν από χθες, Τρίτη, σφοδρές χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους σε όλη την Ιαπωνία. Ιδιαίτερα έντονες είναι οι χιονοπτώσεις στις παράκτιες περιοχές που βρέχονται από τη θάλασσα της Ιαπωνίας, με την πόλη Μανίουα στο δυτικό τμήμα της χώρας να καταγράφει ρεκόρ 93 εκατοστών χιονιού μέσα σε 24 ώρες.
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την καταιγίδα, ενώ τα αίτια του θανάτου δύο ακόμη ανθρώπων εξετάζεται αν συνδέονται με την κακοκαιρία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο.
Οι εγχώριες αεροπορικές εταιρείες, περιλαμβανομένων των ANA και Japan Airlines, ακύρωσαν περισσότερες από 300 πτήσεις, ενώ υπήρξαν ακυρώσεις ή καθυστερήσεις και στα δρομολόγια των τραίνων στη βόρεια Ιαπωνία.
Σε αυτοκινητόδρομο στο κεντρικό τμήμα της χώρας αυτοκίνητα και φορτηγά εγκλωβίστηκαν στο χιόνι, σχηματίζοντας ουρά μεγαλύτερη των 10 χιλιομέτρων, μετέδωσε το κρατικό δίκτυο NHK.
Περίπου 3.000 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε δύο σταθμούς τρένων στην πόλη Κιότο, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων και του χιονιού ανεστάλησαν τα δρομολόγια χθες, με κάποιους επιβάτες να αναγκάζονται να κοιμηθούν στο πάτωμα του κεντρικού σταθμού της πόλης.
Άλλοι παρέμειναν επί ώρες σε τουλάχιστον 15 τρένα που βρίσκονταν μεταξύ σταθμών, από αργά χθες ως νωρίς σήμερα το πρωί, με κάποιους να επιλέγουν να κατέβουν από το τρένο και να περπατήσουν μέσα στο χιόνι για να φτάσουν σε έναν σταθμό.
Λόγω των ισχυρών ανέμων και των καταιγίδων βυθίστηκε νωρίς σήμερα το πρωί ένα εμπορικό πλοίο με σημαία Χονγκ Κονγκ μεταξύ της δυτικής Ιαπωνίας και του νησιού Ζεζού της Νότιας Κορέας. Δεκατρία από τα 22 μέλη του πληρώματος έχουν διασωθεί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων.
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα
- Σπανούλης: «Καλησπέρα στον κανέναν!» – Ήταν μόνος στη συνένευξη τύπου, vid
- Παρέμβαση Υπουργείου για γεωργούς που δεν έλαβαν τη βασική ενίσχυση λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο
- Το ερώτημα που έχει «γεννηθεί» παγκοσμίως και πρέπει όλοι να γνωρίζουν
- Οι Ουκρανοί λένε πως χτύπησαν ρωσικούς στόχους στην Κασπία
- Νέος Κόσμος: Συνελήφθη 41χρονος με ένταλμα από την Τουρκία για εμπόριο ναρκωτικών και ληστεία
- «e-Pyrasfaleia»: Ένας ολοκληρωμένος ψηφιακός οδηγός πυρασφάλειας σε εφαρμογή του Πυροσβεστικού Σώματος
- Όρμπαν: «Η Ε.Ε. χορήγησε πολεμικό δάνειο – Για να πάρει πίσω τα λεφτά θα πρέπει να ηττηθεί η Ρωσία»
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: Παρατεταμένη επιζωοτία, αυστηρά μέτρα και τι ισχύει για τον εμβολιασμό
- «Ντου» των αγροτών έξω από την εξοχική κατοικία του Μακρόν, vid









