μετέδωσε το λευκορωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta, επικαλούμενο δηλώσεις του ηγέτη της Λευκορωσίας, οι οποίες αφήνουν να εννοηθεί ότι θεωρεί το Κίεβο πιθανή απειλή.
Ο στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν αποκάλυψε την, σύμφωνα με τον ίδιο, πρόταση που του έγινε σε σύνοδο της λευκορωσικής κυβέρνησης και αξιωματούχων των δυνάμεων επιβολής της τάξης, κατά την οποία κατηγόρησε επίσης την Ουκρανία -χωρίς να παραθέσει στοιχεία- ότι επιτρέπει να χρησιμοποιείται το έδαφός της από τη Δύση για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό μαχητών που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη Λευκορωσία.
«(…) Μας ζητούν να μην πάμε σε πόλεμο με την Ουκρανία σε καμία περίπτωση, να μην μετακινήσουμε τα στρατεύματά μας εκεί. Μας προτείνουν να συνάψουμε σύμφωνο μη επίθεσης», σημείωσε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που επικαλείται το Belta.
Προς το παρόν δεν είναι σαφές από τα σχόλιά του αν η ίδια η Ουκρανία ή η Δύση έκανε την πρόταση αυτή που ο Λευκορώσος ηγέτης υποστηρίζει ότι είχε. Το Κίεβο δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τις δηλώσεις του Λουκασένκο.
Στην ίδια ομιλία του, την οποία επικαλείται το Belta, ο Λουκασένκο κατηγόρησε εξάλλου την Ουκρανία ότι φιλοξενεί μαχητές που θα μπορούσαν να μετάσχουν σε ένα, σύμφωνα με τον ίδιο, μακροπρόθεσμο σχέδιο της Δύσης να αποσταθεροποιήσει τη χώρα του.
«Δεν ξέρω γιατί οι Ουκρανοί το χρειάζονται αυτό», διερωτήθηκε ο Λευκορώσος ηγέτης, σύμφωνα με το Belta. Οι δυνάμεις ασφαλείας του θα απαντήσουν με σκληρότητα σε οποιαδήποτε απειλή στην εσωτερική τάξη, πρόσθεσε εξάλλου ο Λουκασένκο κατά την ίδια συνεδρίαση και σημείωσε ότι δεν θέλει επανάληψη των μαζικών διαμαρτυριών του 2020/21 εναντίον του, για τις οποίες τότε είχε πει ότι αποτελούσαν μέρος μιας, σύμφωνα με τον ίδιο, συνωμοσίας της Δύσης για την αλλαγή καθεστώτος.
(newsbomb – pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ποδόσφαιρο-Αγγλία: Μάντσεστερ Σίτι εναντίον Λίβερπουλ έβγαλε η κληρωτίδα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας
- Ποδόσφαιρο-Μουντιάλ 2026: Το Ιράκ ζητά να αναβληθεί ο αγώνας μπαράζ για την πρόκριση λόγω Μ. Ανατολής
- Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα αυξήσει ισχύ, συχνότητα και βεληνεκές των πυραύλων που εκτοξεύει
- ΥΠΑ: Αλλαγές λόγω εργασιών στον διάδρομο του αεροδρομίου Χίου – Ποιες πτήσεις θα γίνονται από την Πέμπτη 12 Μαρτίου
- H G7 προσανατολίζεται στην άντληση πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα των χωρών, σύμφωνα με τον Μακρόν
- Τραμ: Παρατείνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη-Σύνταγμα» – Τερματικός σταθμός η στάση «Φιξ»
- Μέση Ανατολή: Στο στόχαστρο των επιθέσεων και το νερό – Τι μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 28χρονος που ανάγκαζε 13χρονη να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες και βίντεο
- Bruno Mars: Ιστορική επιστροφή στην κορυφή του Billboard 200 μετά από 13 χρόνια!
- Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Ιρανός πρέσβης για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προς την Τουρκία









