Παλιό άρμα μάχης της σοβιετικής εποχής γνωστό ως «ΜΩΡΟ» θα καταστρέψει τα τανκς Leopard στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Alexei Leonkov, η Ρωσία έχει ένα πολύ παλιό, αλλά πολύ αποδοτικό σοβιετικό όπλο που θα ήταν καλύτερο να το χρησιμοποιήσει ενάντια στα άρματα μάχης Leopard που οι χώρες της ΕΕ υποσχέθηκαν να παραδώσουν στην Ουκρανία.

«Οι Κούρδοι μπορούσαν να καταστρέψουν πολύ καλά τα άρματα μάχης Leopards 2A4 στη Συρία με την βοήθεια των παλαιών συστημάτων κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων (ATGM) της σοβιετικής εποχής που ονομάζονταν Malyutka (μεταφράζεται από τα ρωσικά ως «μωρό»). Ήταν τόσο καλοί που το δεύτερο σώμα του τουρκικού στρατού εγκατέλειψε την επιχείρηση χερσαίας επίθεσης, στην οποία συμμετείχαν αυτά τα τανκς. Επέλεξαν να επιτεθούν στους Κούρδους από μακριά, με την χρήση πυροβολικού και πυραυλικών συστημάτων», είπε ο Λεόνκοφ στην εφημερίδα Moskovsky Komsomolets .

Πιθανότατα, οι Πολωνοί μισθοφόροι θα είναι οι πρώτοι που θα χειριστούν τα γερμανικά τανκς στην Ουκρανία, είπε ο ειδικός στο δημοσίευμα. Η ουκρανική διοίκηση θα μπορεί να χρησιμοποιεί άρματα μάχης Leopard για αντεπιθέσεις. Εάν το Κίεβο λάβει 200-300 επιπλέον τεμάχια στρατιωτικού υλικού, δεν θα μπορέσει να αλλάξει δραματικά την πορεία της ειδικής επιχείρησης, πρόσθεσε.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάλεσε νωρίτερα τους συμμάχους να κάνουν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για να στηρίξουν την Ουκρανία και να παράσχουν στην χώρα κάθε όπλο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εκεί.

Στις 11 Ιανουαρίου, ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda, μετά από συνάντηση με τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky, ανακοίνωσε ότι η Βαρσοβία θα στείλει νέα άρματα μάχης Leopard στο Κίεβο.

Η Γερμανία απάντησε αργότερα ότι οι προμήθειες αρμάτων μάχης Leopard στο Κίεβο χωρίς την άδεια της γερμανικής κυβέρνησης ήταν παράνομες.

Ο Armin Papperger, επικεφαλής της Rheinmetall, μιας γερμανικής κατασκευάστριας όπλων, είπε ότι το Κίεβο θα μπορέσει να αποκτήσει άρματα μάχης Leopard το νωρίτερο το 2024, ακόμη κι αν η απόφαση για την προμήθεια τους στην Ουκρανία θα ληφθεί στο εγγύς μέλλον.

freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί