Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και τα πρόσωπα που θα δώσουν το «παρών» στην κηδεία και στην τελετή ταφής στο Τατόι.
Οι καλεσμένοι ανέρχονται στους 187 και θα μπορούν να μπουν στη Μητρόπολη, αυστηρά με ονομαστική πρόσκληση. Πρόκειται για μέλη βασιλικών οικογενειών από 11 κράτη. Περίπου 60 Έλληνες, στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά, πολιτικοί και επιχειρηματίες, έχουν κληθεί.
Σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας θα βρεθεί στην Ελλάδα, ενώ στην Αθήνα από την περασμένη εβδομάδα είναι η αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και επίτιμη Βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία.
Η βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα και ο πρίγκηπας διάδοχος, Φεντερίκ, η βασιλική οικογένεια της Σουηδίας, ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου, Χένρι και ο πρίγκηπας διάδοχος της Νορβηγίας, Χάακον με τη σύζυγό του θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να παρευρεθούν στην κηδεία.
Το «παρών» θα δώσουν ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο πρίγκιπας Ράντου της Ρουμανίας, η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας και ο τέως βασιλιάς της Βουλγαρίας, Συμεών.
Το βρετανικό στέμμα θα εκπροσωπήσει η πριγκίπισσα Άννα, κόρη της εκλιπούσης βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να δώσει το «παρών» και το πριγκηπικό ζεύγος, Ουίλιαμ και Κέιτ.
Άλλωστε, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν νονός του πρίγκιπα Ουίλιαμ αλλά και εξάδελφος του παππού του, Φίλιππου. Όμως πέρα από τους παραπάνω δεσμούς, οι δυο τους ήταν πολύ κοντά και πολύ αγαπημένοι και για το λόγο αυτό, πολλοί συζητούν αυτές τις ημέρες, ότι Ουίλιαμ και Κέιτ, μπορεί να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για την κηδεία του τέως βασιλιά.
Ο Ουίλιαμ, παρά το βαρύ πρόγραμμά του, θα καταφέρει οπωσδήποτε να πει από κοντά το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο του νονό, λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο παλάτι.
Σύμφωνα μάλιστα με το hellomagazine.com Ουίλιαμ και Κέιτ, έχει ήδη κανονιστεί να «πετάξουν» τη Δευτέρα για Ελλάδα, για την κηδεία του τέως βασιλιά.
Μέχρι στιγμής πάντως, η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως τις πληροφορίες για άφιξη στην Αθήνα του βρετανικού πριγκηπικού ζεύγους.
(newsbomb. gr / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χατζηδάκης: Στον σιδηρόδρομο επιχειρούμε να κάνουμε μια νέα αρχή, διορθώνοντας παθογένειες δεκαετιών
- Η Ιταλία θέλει να διατηρήσει τη στρατιωτική της παρουσία στον Λίβανο μετά την αποχώρηση των κυανοκράνων του ΟΗΕ
- Ανδρουλάκης: Δύσκολα τα πράγματα στην οικονομία μετά τη λήξη του Ταμείου Ανάκαμψης στο τέλος του 2026
- Τι ισχυρίζονται οι Τούρκοι για τις υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF)
- Στρατιωτική συμφωνία συμμάχων της Τουρκίας στη «γειτονιά» μας
- Άρματα που στάλθηκαν από την μακρινή Αυστραλία καταστράφηκαν από τους Ρώσους, vid
- ΝΔ: Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές του 2027
- Ρώσοι για διεθνιστές: Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες σας δεν φαντάζεστε τι θα συμφωνήσουμε με Τραμπ
- Οδησσός: Τεράστια πυρκαγιά σε μονάδα παραγωγής φυτικού ελαίου, vid
- «Έξυπνες» κάμερες: Μέχρι πριν λίγα χρόνια έμοιαζε αδιανόητο, σήμερα όμως τις δέχθηκαν οι πάντες









