Δάνεια με χαμηλότερα επιτόκια και μεγαλύτερες ωριμάνσεις θα προσφέρονται σε Τούρκους μεσαίου εισοδήματος που θέλουν να αγοράσουν νέες κατοικίες, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Νουρεντίν Νεμπάτι.
Ο Νεμπάτι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως τα στεγαστικά δάνεια ύψους 5 εκατομμυρίων λιρών (266.823 δολαρίων ΗΠΑ) θα έχουν περίοδο ωρίμανσης έως 15 έτη και επιτόκια που θα ξεκινούν από 0,69%.
“Ετοιμάσαμε ‘το πρόγραμμα για το νέο μου σπίτι” για πολίτες μεσαίου εισοδήματος με ευνοϊκά επιτόκια, τριετή υπουργική χρηματοδοτική υποστήριξη στις πληρωμές και ένα σχέδιο πληρωμών με βάση το εισόδημα του νοικοκυριού”, είπε ο Νεμπάτι.
Τα δάνεια με ευνοϊκά επιτόκια για νέες κατοικίες θα επεκταθούν πριν, στη διάρκεια και μετά την κατασκευή, είπε ακόμη ο Νεμπάτι.
Εργολάβοι που υπόσχονται να κατασκευάσουν κατοικίες θα έχουν επίσης χρηματοδοτημένη πρόσβαση σε εγγυημένη πίστωση περίπου 25 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών, πρόσθεσε ο Νεμπάτι.
Ενόψει των εκλογών που προμηνύονται δύσκολες για τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στα μέσα του 2023, η κυβέρνηση προωθεί μια πολιτική δημοσιονομικών και χρηματικών κινήτρων που περιλαμβάνει αυξήσεις μισθών, συνταξιοδοτικές παροχές, κοινωνικές παροχές, ενεργειακή και αγροτική υποστήριξη.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay_)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σ. Φάμελλος: Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ η επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και 13ης σύνταξης
- Πυρά ανάμεσα σε Θ.Πλεύρη και Χ. Δούκα για Rave party μπροστά από ναό που έστησε ο Δήμος Αθηναίων!
- Άκης Σκέρτσος: Τι έγινε τελικά με την Έκθεση Πισσαρίδη;
- Το “σκουλαρίκι”…στο αυτί του πρωθυπουργού Μόντι αναστάτωσε το διαδίκτυο!
- Λονδίνο: Με έκθεση αφιερωμένη στην Elsa Schiaparelli αρχίζει η νέα χρονιά στο Μουσείο V&A
- Σοκαριστικό βίντεο σε ξενοδοχείο: Εθισμένος Κινέζος σε βιντεοπαιχνίδια δείτε τι άφησε!
- Θεσσαλονίκη: Οι αγρότες δεν άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια του Ωραιοκάστρου – Κλειστή η εθνική στα Μάλγαρα
- Αρχαίο θέατρο Καλυδώνας – Έργα την αποκατάσταση, προστασία και ανάδειξη αρχαιολογικού μνημείου
- “Μυστηριώδης φιγούρα” σε καταρράκτη στη Βραζιλία…; Viral το βίντεο
- Οι Αυστραλοί τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης στο Σίδνεϊ









