Υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες για τις εγγυήσεις ασφαλείας για τη Ρωσία δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν όσο εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ και «μισθοφόροι» παραμένουν στην Ουκρανία και όσο συνεχίζεται η παροχή όπλων από τη Δύση προς τη χώρα.
Σε συνέντευξη στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Αλεξάντρ Νταρτσίεφ, επικεφαλής του τμήματος Βόρειας Αμερικής στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε ότι οι συνομιλίες θα είναι πρόωρες «έως ότου σταματήσει η ροή όπλων και χρηματοδότησης για το καθεστώς του (Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ) Ζελένσκι και αποσυρθούν οι Αμερικανοί και ΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες/μισθοφόροι/εκπαιδευτές».
Ο συνολικός αριθμός των νατοϊκών (ή πρώην νατοϊκών) αξιωματούχων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία είναι άγνωστος, ωστόσο υπάρχουν και εργάζονται με σκοπός κυρίως την εκπαίδευση και οργάνωση των ουκρανικών Ε.Δ.
Στα σχόλιά του, ο Νταρτσίεφ δήλωσε ότι πριν από τις συνομιλίες θα χρειαστεί επίσης να προηγηθεί η «αναγνώριση της πραγματικότητας που έχουμε καθορίσει επί του εδάφους», σε μια προφανή αναφορά στον έλεγχο από τη Ρωσία τμημάτων στην ανατολική και νότια Ουκρανία.
(φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καιρός: Συννεφιά, τοπικές βροχές και τσουχτερό κρύο – «Κλείδωσε» η πρόγνωση για την Πρωτοχρονιά
- Μετά το ουκρανικό, εξελίξεις και στο μεσανατολικό με Τραμπ
- Χούθι: Οποιαδήποτε παρουσία του Ισραήλ στη Σομαλιλάνδη θα θεωρηθεί «στόχος»
- Σε δυο δοκιμές πυραύλων κρουζ μακρού βεληνεκούς προχώρησε η Βόρεια Κορέα
- Σεισμός 6 Ρίχτερ στο Περού: Τουλάχιστον 25 τραυματίες και μεγάλες ζημιές, vid
- ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Αναλυτικά όλες οι πληρωμές μέχρι και την Παρασκευή
- «Μεγάλα» στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν ανακοίνωσε η Κίνα
- Σύνοδο για όσες χώρες στηρίζουν το Κιέβο θέλει ο Μακρόν αρχές Γενάρη στο Παρίσι
- Τραγωδία στην Ινδονησία: Φονική πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας – 16 νεκροί, vid
- Επικό ΒΙΝΤΕΟ! Αυτά έκανε ο απεσταλμένος του Πούτιν στο Μαϊάμι








