Η «Ατζέντα Θεσσαλονίκη 2030», με περισσότερα από 30 έργα, ύψους 9,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, επανατοποθετεί τη Θεσσαλονίκη στον χάρτη του μέλλοντος και αποτελεί στρατηγική επιδίωξη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές για τα Χριστούγεννα.
Μέσα από αυτή την ατζέντα αξιοποιούνται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης, ενώ καλύπτεται η διαφορά ανάμεσα στις δυτικές και τις ανατολικές συνοικίες της πόλης, είπε ο κ. Καλαφάτης.
Σχετικά με το μετρό Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι το έργο θα εκπλήξει θετικά τους Θεσσαλονικείς και θα δικαιώσει τις υψηλές προσδοκίες τους.
Σε ερώτηση για το ποιο έργο θα θέλει να τον θυμούνται οι Θεσσαλονικείς ο κ. Καλαφάτης απάντησε για τη συνεισφορά του στην επιλογή του χώρου που θα ανεγερθεί το Ογκολογικό Νοσοκομείο, στον πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, σε έκταση που παραχωρήθηκε προς αξιοποίηση μέχρι 150 στρέμματα.
Ως πιο σημαντικό γεγονός με το οποίο ασχολήθηκε μέσα στο 2022 αξιολόγησε την κατάρτιση της «Ατζέντας Θεσσαλονίκη 2030».
(φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εκδίκηση υπόσχεται στο πρώτο διάγγελμα του ο νέος Αγιατολάχ: «Να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις στην περιοχή»
- Συνάντηση την Τρίτη στη ΓΣΕΒΕΕ για την υπογραφή ΣΣΕ σε Επισιτισμό-Τουρισμό και Αρτοποιία
- Σε οριακή κατάσταση τα παραδοσιακά αρτοποιεία – Ζητούν μέτρα στήριξης για να αποφευχθούν κι άλλα λουκέτα
- Κλειστά σχολεία και δομές του Δήμου Καρδίτσας το απόγευμα της Πέμπτης λόγω του σεισμού
- Ασύλληπτο περιστατικό: Σκύλος γκρέμισε Ρώσους σκιέρ τραυματίζοντάς τους, vid
- Μ. Χρυσοχοΐδης: «Είμαστε σε εγρήγορση και επαγρύπνηση» – Παρεμβάσεις για κυκλοφορία, οδική ασφάλεια και αστυνόμευση
- Στ. Καλαφάτης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μετασχηματίζει ριζικά τον τομέα της Υγείας
- Παπασταύρου σε Σαμαρά για θαλάσσια οικόπεδα: «Δεν έχετε τη σωστή ενημέρωση και οδηγείστε σε λάθη»
- Αλ. Σδούκου: Πλαφόν, σαρωτικοί έλεγχοι και βαριά πρόστιμα κατά της αισχροκέρδειας
- Υπ. Ενέργειας ΗΠΑ: Ο αμερικανικός στρατός δεν είναι έτοιμος να συνοδεύει πετρελαιοφόρα στο Στενό του Ορμούζ









