Το μοντέλο περιβαλλοντικής διακυβέρνησης της Ελλάδας, με δράσεις και μεταρρυθμίσεις για την προστασία της βιοποικιλότητας, παρουσίασε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, κατά την τοποθέτησή του στη 15η Σύνοδο της Διάσκεψης των μερών (COP-15) της Σύμβασης του ΟΗΕ για τη Βιοποικιλότητα, που διεξάγεται στο Μόντρεαλ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, ο κ. Αμυράς τόνισε, ότι «η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που εφαρμόζει ειδικό αυστηρό καθεστώς για την αποφυγή κατακερματισμού του οικοσυστήματος για οκτώ – έως τώρα – Απάτητα Βουνά (σ.σ. NO HUMAN ZONES), απαγορεύοντας τη διάνοιξη δρόμων και την κατασκευή οποιασδήποτε τεχνητής επιφάνειας, ενώ θα ορίσουμε το ίδιο καθεστώς προστασίας, τουλάχιστον για 1.000 παρθένες παραλίες».
Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, ο κ. Αμυράς παρουσίασε τους στόχους της Ελλάδας για την προστασία της βιοποικιλότητας έως το 2030, με έμφαση στα εξής:
· μείωση των πλαστικών απορριμμάτων στη θάλασσα κατά 50%
· μείωση των μικροπλαστικών που απελευθερώνονται στο περιβάλλον κατά 30%
· ένταξη, υπό καθεστώς προστασίας, του 30% της ελληνικής επικράτειας, περιλαμβάνοντας χερσαίες, αλλά και θαλάσσιες περιοχές.
Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των κρατών – μερών, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τόνισε πως «το κλειδί για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης είναι η παγκόσμια συνεργασία και η αυστηρή προστασία της βιοποικιλότητας. Η Ελλάδα ως συμβαλλόμενο μέρος σε πολυάριθμες διεθνείς ή ευρωπαϊκές περιβαλλοντικές συμβάσεις, αλλά και με δικές της πρωτοβουλίες, πραγματοποιεί και τα δύο».
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εκδίκηση υπόσχεται στο πρώτο διάγγελμα του ο νέος Αγιατολάχ: «Να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις στην περιοχή»
- Συνάντηση την Τρίτη στη ΓΣΕΒΕΕ για την υπογραφή ΣΣΕ σε Επισιτισμό-Τουρισμό και Αρτοποιία
- Σε οριακή κατάσταση τα παραδοσιακά αρτοποιεία – Ζητούν μέτρα στήριξης για να αποφευχθούν κι άλλα λουκέτα
- Κλειστά σχολεία και δομές του Δήμου Καρδίτσας το απόγευμα της Πέμπτης λόγω του σεισμού
- Ασύλληπτο περιστατικό: Σκύλος γκρέμισε Ρώσους σκιέρ τραυματίζοντάς τους, vid
- Μ. Χρυσοχοΐδης: «Είμαστε σε εγρήγορση και επαγρύπνηση» – Παρεμβάσεις για κυκλοφορία, οδική ασφάλεια και αστυνόμευση
- Στ. Καλαφάτης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μετασχηματίζει ριζικά τον τομέα της Υγείας
- Παπασταύρου σε Σαμαρά για θαλάσσια οικόπεδα: «Δεν έχετε τη σωστή ενημέρωση και οδηγείστε σε λάθη»
- Αλ. Σδούκου: Πλαφόν, σαρωτικοί έλεγχοι και βαριά πρόστιμα κατά της αισχροκέρδειας
- Υπ. Ενέργειας ΗΠΑ: Ο αμερικανικός στρατός δεν είναι έτοιμος να συνοδεύει πετρελαιοφόρα στο Στενό του Ορμούζ









