«Κλείσαμε το δίκτυο των αγωγών Keystone και κινητοποιήσαμε το προσωπικό και τον εξοπλισμό μας» λόγω μιας διαρροής πετρελαίου σε ένα ποτάμι, που απέχει περίπου 32 χιλιόμετρα νοτίως της Στιλ Σίτι.
Ο συναγερμός σήμανε γύρω στις 8 το βράδυ της Τετάρτης, όταν παρατηρήθηκε πτώση της πίεσης στο σύστημα, διευκρίνισε η TV Energy. Το τμήμα του αγωγού όπου εντοπίστηκε η διαρροή απομονώθηκε και τοποθετήθηκαν φράγματα για να ελεγχθεί η ρύπανση.
Η εταιρεία δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το εύρος ή την αιτία της διαρροής, αλλά δεσμεύτηκε ότι θα παρουσιάσει περισσότερες πληροφορίες μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.
Η τιμή του αμερικανικού αργού WTI, παράδοσης Ιανουαρίου, κατέγραφε άνοδο 4,04%, στα 74,92 δολάρια, γύρω στις 15:55 της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας).
Ο αγωγός Keystone, μήκους σχεδόν 3.500 χιλιομέτρων, μεταφέρει πετρέλαιο από την Αλμπέρτα του δυτικού Καναδά σε διάφορους προορισμούς στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων είναι και ο τερματικός σταθμό του Κάσινγκ, στην Οκλαχόμα, όπου αποθηκεύεται το WTI, σε τεράστιες δεξαμενές. Το αμφιλεγόμενο σχέδιο επέκτασης του αγωγού, το αποκαλούμενο Keystone XL, απορρίφθηκε τον Ιούνιο του 2021 από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και εγκαταλείφθηκε στη συνέχεια από την TC Energy.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιστήμονες στην Καλιφόρνια έπιασαν για πρώτη φορά τη σπάνια κόκκινη αλεπού της Σιέρα Νεβάδα – ΦΩΤΟ
- Παπαστεργίου: Η τεχνολογία και η ΤΝ μπορεί να είναι η επόμενη μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα
- Τραμπ: Τα μέλη του “Συμβουλίου Ειρήνης” έχουν δεσμευτεί να διαθέσουν πάνω από 5 δις δολάρια για τη Γάζα
- Χ. Δούκας: Το συνέδριο του Μαρτίου είναι η τελευταία ευκαιρία για επανεκκίνηση και λύτρωση του ΠΑΣΟΚ
- Αττική: Συνελήφθησαν δύο νεαροί για βιασμό ανηλίκου – Κατηγορείται και ανήλικη για την υπόθεση
- Λήμνος: Υποχώρησε από την κακοκαιρία το οδόστρωμα στην παραλιακή οδό Αγίου Ιωάννη Κάσπακα
- Mε δημόσια δαπάνη η κηδεία της Άννας Ψαρούδα – Μπενάκη
- Επιχείρηση «Αχυράνθρωποι»: Πώς δρούσε το κύκλωμα που εξάρθρωσε η ΑΑΔΕ
- Ρωσία και Ευρώπη: Κάτι που το Κρεμλίνο ενδεχομένως θα ήθελε
- Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει αυτόνομο την εκλογική μάχη – Τι πρότεινε για τη Συνταγματική Αναθεώρηση









