Ερωτηθείς σχετικά με τα πρόστιμα για τους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού, ο Υπ. Υγείας επιβεβαίωσε πως «σε όποιον εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, δεν θα επιβληθεί το πρόστιμο, ενώ όσοι έχουν εμβολιαστεί μετά από την επιβολή του προστίμου και έχουν πληρώσει το πρόστιμο, θα πάρουν τα χρήματα τους πίσω».
Σχετικά με την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ και το κατά πόσον θα καταλάβουν τις θέσεις που είχαν πριν οι συμβάσεις τους τεθούν σε αναστολή, ο Υπ. Υγείας είπε ότι «σήμερα είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής.
Μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη συνεδρίαση για το πρωτόκολλο με το οποίο θα γυρίσουν στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από την 1η Ιανουαρίου».
Ερωτηθείς για το μέλλον όσων προσλήφθηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για να καλύψουν τις θέσεις που έμειναν κενές λόγω της αναστολής σύμβασης των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ο Θάνος Πλεύρης είπε πως «οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου και κοιτάζουμε πως μπορούμε να βρούμε μια λύση για να παραμείνουν στο ΕΣΥ.
Ο λόγος για τον οποίο μπήκαν ήταν για να αντικαταστήσουν τους ανεμβολίαστους, όμως κοιτάζουμε με θετικό τρόπο πως μπορεί να συνεχίσουν να είναι στο ΕΣΥ».
(ant1news – φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανανεώνονται όλες οι συμβάσεις του ειδικού προγράμματος 55 ετών και άνω μέσω ΔΥΠΑ, σε δομές Υγείας
- Υπουργικές ανακοινώσεις σήμερα το μεσημέρι για τους αγρότες
- Όσα πρέπει να ξέρετε για το Δώρο των Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα
- Για ποιούς ανακοινώθηκαν εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για την περίοδο των Χριστουγέννων
- Προσωρινή μη διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και του ιστότοπου του e-ΕΦΚΑ
- Ελληνικό σκάφος γεμάτο κοκαΐνη εντοπίστηκε στον Ατλαντικό, ξεκίνησε από τη Νέα Μηχανιώνα
- Ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και ΕΕ: Αυτό είναι το πρώτο βήμα αντίδρασης της Μόσχας
- Γάζα: Οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ ενημέρωσαν τους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ σχετικά με το σχέδιο Τραμπ
- Είναι ένας «από τους ακρογωνιαίους λίθους» για να επιλυθεί το ουκρανικό ζήτημα – Ξεκάθαρη η Μόσχα
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 8,1% στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το β’ τρίμηνο του 2025
Κύρια Θέματα









