Ένα ζευγάρι στη βορειοδυτική πόλη Ντέλμενχορστ της Γερμανίας έλαβε σήμερα μια απειλητική επιστολή αφότου φωταγώγησε την κατοικία του, το «Σπίτι των Χριστουγέννων» όπως είναι γνωστό, με 60.000 εορταστικά λαμπιόνια.
Η Μαρτίνα Μπόρχαρτ, μία από τους κατοίκους του σπιτιού, είπε ότι η επιστολή ήταν ανώνυμη και οι συντάκτες της απείλησαν να καταστρέψουν τις διακοσμήσεις αν δεν σβήσουν τα λαμπιόνια. Στην επιστολή γινόταν αναφορά στη συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, αιτιολογώντας την απειλή.
«Σοκαριστήκαμε», είπε η Μπόρχαρτ, τονίζοντας ότι η ίδια και ο σύζυγός της υπέβαλαν μήνυση στην αστυνομία, η οποία ερευνά την υπόθεση για απόπειρα εκβιασμού, τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Δεν είναι γνωστό ποιος έστειλε την επιστολή και οι Αρχές ανέφεραν ότι αστυνομικοί θα κάνουν περιπολίες στην περιοχή.
Το «Σπίτι των Χριστουγέννων» στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας φημίζεται για την έντονη χριστουγεννιάτικη διακόσμησή του, την οποία η Μπόρχαρτ χρειάζεται μήνες για να στήσει όπως κάνει κάθε χρόνο την τελευταία 20ετία.
Οι ντόπιοι μαζεύονται κάθε χρόνο για να παρακολουθήσουν τα φώτα να ανάβουν.
Η Μαρτίνα Μπόρχαρτ είπε ότι θα κρατήσει τα διακοσμητικά λαμπιόνια αναμμένα. «Δεν θα τους αφήσουμε να μας καταβάλλουν», είπε.
Διευκρίνισε ότι συγκεντρώνουν και δωρεές από ανθρώπους που περνάνε και κοιτάζουν τη φωτεινή διακόσμηση.
Τα έσοδα που συγκεντρώνει το ζευγάρι από τις πωλήσεις του δημοφιλούς γερμανικού χριστουγεννιάτικου ποτού Glühwein πηγαίνουν στο τοπικό σχολείο. Τελικά, τα χρήματα αυτά χρησιμοποιούνται για να χρηματοδοτείται η θεραπευτική ιππασία για παιδιά.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Ιαπωνία ετοιμάζεται να γιορτάσει τις ανθισμένες κερασιές – Δείτε το μοναδικό θέαμα με τις 30.000 κερασιές, vid
- Πλάνα από τη στιγμή επίθεσης με drone σε αμερικανική βάση, vid
- Απίστευτη γιαγιά στη Βραζιλία “έβαλε τα γυαλιά” σε νεαρούς ποδοσφαιριστές στο δρόμο! vid
- Συναντήσεις Ν. Δένδια στο Λονδίνο με τον Βρετανό ομόλογό του και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας
- Το Ιράν προτρέπει τις άλλες χώρες να αποφύγουν κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
- «Beef»: Ο Φινέας Ο’ Κόνελ υπογράφει τη μουσική της δεύτερης σεζόν της σειράς
- Μ. Ανατολή: Η εξέλιξη που θα μπορούσε να τινάξει στον «αέρα» το παγκόσμιο εμπόριο, vid
- Άνθρωπος εναντίον ρομπότ σε μια μάχη αντοχής στην κωπηλασία…ΒΙΝΤΕΟ
- Ιόνια Νησιά – Το στοίχημα της γαλλικής αγοράς και η στρατηγική εξωστρέφειας της Περιφέρειας
- Έγινε “ήρωας” προσπαθώντας να σώσει άντρα που λιποθύμησε μέσα στο αυτοκίνητό του στο Τέξας! vid









