Και αυτό γιατί θεωρούν πως η πρόταση της Κομισιόν δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τους καταναλωτές με τους λογαριασμούς ενέργειας καθώς είναι δυσβάστακτοι για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Σύμφωνα με το έγγραφο που επικαλείται το Bloomberg η Ελλάδα, η Ιταλία και το Βέλγιο μεταξύ άλλων χωρών πιέζουν για πιο αυστηρό ανώτατο όριο τιμών, που θα κινείται ανάλογα με τις τιμές σε βασικούς διεθνείς κόμβους.
Οι απαιτήσεις των επτά χωρών της ΕΕ για το πλαφόν στο φυσικό αέριο έχουν ως εξής:
-Tο 75% του ανώτατου ορίου τιμής θα πρέπει να καθοριστεί σύμφωνα με μια τιμή αναφοράς (το έγγραφο αναφέρει ως παράδειγμα τα 160 ευρώ).
-Το υπόλοιπο 25% θα πρέπει να κινηθεί σύμφωνα με τον μέσο όρο τιμών φυσικού αερίου και LNG από ΗΠΑ, Ασία και Ευρώπη.
-Δεν έχει οριστεί χρονικό διάστημα για το ανώτατο όριο.
Επίσης οι 7 χώρες προτείνουν την κατάργηση του όρου της Κομισιόν αναφορικά με την διαπραγμάτευση των τιμών του φυσικού αερίου με σημαντικό ασφάλιστρο έναντι του LNG.
Η πρόταση της Επιτροπής απαιτεί οι τιμές να είναι πάνω από τα 275 δολάρια για δύο εβδομάδες και κατά τουλάχιστον 58 ευρώ υψηλότερες από τις τιμές του LNG για 10 ημέρες διαπραγμάτευσης.
(Newsit – φωτο:unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ελευθέρα πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κουγιουμτσίδης
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Στο Ντουμπάι οι γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν μόνες τους το βράδυ, στη Δύση; vid
- Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε αποστολές πάνω από την Πολωνία
- Οι οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες – Εκτός λίστας η Ελλάδα
- Σχέδιο δέκα ημερών για την ευλογιά των προβάτων στην Ελλάδα – Τι συζητήθηκε
- Στη φυλακή ο 42χρονος που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό
Κύρια Θέματα

















