Το πρώτο ελικόπτερο Sea King έχει ήδη φθάσει στην Ουκρανία και θα ακολουθήσουν άλλα δύο.
Ο βρετανός υπουργός Αμυνας Μπεν Ουάλας, που βρίσκεται στην Νορβηγία για να συζητήσει με τους συμμάχους την στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, δήλωσε επίσης ότι το Λονδίνο πρόκειται να στείλει στο Κίεβο επιπλέον 10.000 τεμάχια πυρομαχικών για το πυροβολικό.
«Η υποστήριξή μας προς την Ουκρανία είναι ακλόνητη. Αυτά τα επιπλέον πυρομαχικά θα βοηθήσουν την Ουκρανία να διασφαλίσει τα εδάφη που ανακατέλαβε τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε ο Μπεν Ουάλας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας.
Και «η πρώτη παράδοση των ελικοπτέρων Sea King φθάνει στην Ουκρανία για να δώσει σημαντικές ικανότητες έρευνας και διάσωσης», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.
Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα στηρίγματα του Κιέβου από την ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο με την χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας που περιλαμβάνει συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και drones, αλλά το Λονδίνο δεν είχε ως τώρα στείλει αεροσκάφη με πιλότο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο βρετανικός στρατός στο Ηνωμένο Βασίλειο θα εκπαιδεύσει 10 ομάδες του ουκρανικού στρατού και μηχανικούς για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα ελικόπτερα Sea Kings.
Οι ανακοινώσεις γίνονται μετά την επίσκεψη το περασμένο Σάββατο στο Κίεβο του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, όπου ανακοίνωσε στρατιωτική βοήθεια ύψους 50 εκατομμυρίων στερλινών (57,4 εκατομμυρίων ευρώ) και ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 16 εκατομμυρίων λιρών (18,3 εκατομμυρίων ευρώ).
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Marty Supreme»: Ιστορικό ρεκόρ για τον Τίμοθι Σαλαμέ και την A24 στο χριστουγεννιάτικο box office
- Εικόνες παρακμής στην «πρωτεύουσα» της Ε.Ε., Vid
- Νέο μακελειό στον Ισημερινό: Έξι νεκροί και τρεις τραυματίες σε έφοδο ενόπλων σε πλαζ
- Λαμίν Γιαμάλ: “Το αφεντικό στο σπίτι είναι η μάνα μου” – Τα γέλια του Ρονάλντο, vid
- Ξεκίνησε τα «μεγάλα» στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν η Κίνα
- Κλιμακώνουν οι αγρότες στο μπλόκο του Μπράλου – Δίωρος αποκλεισμός παραδρόμων και επαρχιακού δικτύου
- «Ξερόκρυο» στη Μακεδονία: Πού έδωσε -9 το θερμόμετρο – Πάνω από 140 κλήσεις για πτώσεις δέντρων
- Η φράση του Τραμπ με την οποία ο Ζελένσκι γέλασε ειρωνικά, vid
- Σφοδρές πλημμύρες σαρώνουν τη νότια Ισπανία και “ξυπνούν” μνήμες του 2024 – Τουλάχιστον ένας νεκρός, vid
- Θεσσαλονίκη: Απεγκλωβίστηκε το ζευγάρι των ηλικιωμένων μετά την πυρκαγιά στο διαμέρισμα τους στην Τούμπα









