Σε ένα νέο πιο εκτεταμένο βίντεο από τους G20, το οποίο εξασφάλισε το el.gr, ο επικεφαλής του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, Klaus Schwab, ανακοίνωσε πως η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση (της Μεγάλης Επανεκκίνησης) θα αλλάξει τα πάντα – συμπεριλαμβανομένου του ποιοι είμαστε.
Δήλωσε ο Σβαμπ, τον οποίο κανένας δεν έχει εκλέξει και απλά υπαγορεύει τι μέλλει γενέσθαι:
«Πρέπει όλοι να συνεργαστούμε, -εταιρείες, φυσικά κυβερνήσεις και η κοινωνία πολιτών, για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα ζητήματα του κόσμου μας.
Επιτρέψτε μου να κάνω μόνο τέσσερις παρατηρήσεις, οι οποίες σχετίζονται με την δημιουργία ανάπτυξης μέσω της καινοτομίας.
Αρχικά, αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι, μια βαθιά συστημική και διαρθρωτική αναδιάρθρωση του κόσμου μας. Και αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο, καθώς ο κόσμος θα μοιάζει διαφορετικός μετά.
Εάν αναδιαρθρώσετε μια οικονομία, το αποτέλεσμα είναι η μείωση του εισοδήματος, -του διαθέσιμου εισοδήματος, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε εκτεταμένες κοινωνικές εντάσεις που βλέπουμε στον κόσμο μας να αναπτύσσονται.
Η μετάβαση μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια, όχι μόνο εφαρμόζοντας την διαχείριση κρίσεων, όχι απλώς αντιδρώντας, αλλά χτίζοντας το μέλλον με ένα σκοπό.
Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον μεταβατικό χρόνο με μια σαφή ιδέα για το τι θέλουμε να πετύχουμε, πώς θέλουμε να βγούμε από αυτόν τον μεταβατικό χρόνο. Θέλουμε να βγούμε πιο βιώσιμοι, πιο ανθεκτικοί.
Η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι ολόκληρο το εύρος τεχνολογιών, που αλληλεπιδρούν και που θα αλλάξουν εντελώς τον τρόπο παραγωγής, του τρόπου με τον οποίο καταναλώνουμε και πως επικοινωνούμε.
Η τεχνολογία θα αλλάξει εντελώς, αυτό που κάνουμε στην παρούσα χρονική στιγμή. Και όχι μόνο το τι κάνουμε, εν μέσω τόσων πολλών αλλαγών αλλά θα αλλάξει και θα έχει αντίκτυπο, ακόμα και στο ποιοι είμαστε (σ.σ. μέσω εμφυτευμάτων;;;)».
Δείτε το βίντεο:
intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοβαρό τροχαίο στον Πειραιά: Σύγκρουση λεωφορείου με τραμ – 30 ελαφρά τραυματίες
- Νεκροί και τραυματίες μετά από επίθεση του Ισραήλ κατά θέσεων των Χούθι
- Καμπανάκι για το δημογραφικό στην Κεντρική Μακεδονία – 770 λιγότερα “πρωτάκια” φέτος
- Ξανά βυθισμένη στο σκοτάδι η Κούβα: Νέο γενικό μπλακ-άουτ στο νησί, το πέμπτο μέσα σε έναν μήνα
- Η ανάρτηση Τραμπ για την αντιπαράθεση Ρωσίας-Πολωνίας
- «Εξολοθρευτής» μικροβίων από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής στην 89η ΔΕΘ
- Το μήνυμα του Π. Μαρινάκη στην Κύπρο για το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης
- Γιγαντιαία «σκακιέρα» περιβάλλει τον ποταμό Άινταχο σε μια ιδιαίτερη φωτογραφία που τράβηξε αστροναύτης
- Τζόρτζιο Αρμάνι: Η ζωή του «βασιλιά της μόδας» μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη
- Ρωσία-Πολωνία: Για «μύθους» κάνει λόγο το ρωσικό ΥΠΕΞ – Τι μένει να φανεί από όλο αυτό