Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στον δήμο Θεσσαλονίκης για τον φετινό χριστουγεννιάτικο στολισμό και το άναμμα του δέντρου, στις 7 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Επιθυμία της δημοτικής αρχής είναι να στολιστεί κατάλληλα η πόλη και να δημιουργηθεί εορταστική ατμόσφαιρα, λαμβάνοντας παράλληλα όλες τις πρόνοιες που απαιτούνται λόγω της κρίσης για τον περιορισμό της ενεργειακής κατανάλωσης.
Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο φωτισμός θα είναι τύπου led κι ο διάκοσμος θα σβήνει με χρονοδιακόπτη στη 1 τα ξημερώματα, ώστε να επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ η φετινή ενεργειακή κατανάλωση για τον στολισμό των Χριστουγέννων θα είναι χαμηλότερη κατά 58% σε σχέση με πέρυσι.
Ο φετινός εορταστικός διάκοσμος αντιστοιχεί σε KWh στο 0,2% της ετήσιας κατανάλωσης του δημοτικού φωτισμού.
Επίκεντρο θα αποτελεί για μία ακόμη φορά η Αριστοτέλους. Στην πλατεία θα τοποθετηθούν ένα κεντρικό δέντρο, πλαισιωμένο με μικρότερα έλατα, αλλά και φάτνη, ενώ ο άξονας θα στολιστεί με μικρότερο αριθμό δέντρων σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Καθένα από τα συνολικά 15 παρτέρια της Αριστοτέλους θα στολιστεί με συστάδες δέντρων με εναλλασσόμενο φωτισμό. Θα παραμείνουν οι πινακίδες με τα εορταστικά μηνύματα, ο ξύλινος φράχτης και τα μεταλλικά έλατα.
Η έναρξη της εορταστικής περιόδου θα γίνει με μια μεγάλη συναυλία, που θα πλαισιώσει το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 7 Δεκεμβρίου.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ντουμπάι: Drone του Ιράν χτύπησε δίπλα στο αμερικανικό προξενείο, ξέσπασε πυρκαγιά – Δείτε βίντεο
- Ο Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε τον Μακρόν: “Κύπρος και Γαλλία συνδέονται με ισχυρή σχέση”
- Η Γαλλία θα στείλει μέσα αεράμυνας και φρεγάτα στην Κύπρο
- Νέα Μάκρη: Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον διερχόμενου αυτοκινήτου – Φέρεται να ανήκει σε Τούρκο υπήκοο
- Νέες απειλές από το Ιράν: «Ακόμα δεν έχουμε χρησιμοποιήσει τα πλέον προηγμένα όπλα μας»
- Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος
- Λέρος: Ελεύθερος αφέθηκε ο 17χρονος που τραυμάτισε θανάσιμα τον πατέρα του κατά τη διάρκεια καβγά
- Α.Γεωργιάδης : Παράταση στη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων για την παχυσαρκία σε ασθενείς που πάνε καλά
- Ιταλός ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν έχει εμπλακεί με κανέναν τρόπο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις»
- “Απολύτως ανόητη” η επίθεση των ΗΠΑ εν μέσω διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τον πρεσβευτή του Ιράν στον ΟΗΕ









