Και το πρώτο πράγμα που κάνουν οι περισσότροι όταν επιστρέφουν στο σπίτι είναι να τα βάζουν στο ψυγείο. Μάλιστα, στην πραγματικότητα αυγά μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο από 3-5 εβδομάδες, ενώ δεν συνίσταται η αποθήκευσή του στην κατάψυξη.
Επίσης το ωμό ασπράδι αυγού μπορεί επίσης να διατηρηθεί για δυο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, όπως και ο κρόκος. Στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθούν από 2-4 ημέρες, ενώ εάν κρατήσετε τον κρόκο ή το ασπράδι ενός αυγού στην κατάψυξη, μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και μέσα σε ένα χρόνο.
Είναι σημαντικό, όμως, να θυμάστε ότι υπάρχει μια κίνηση που δεν πρέπει να κάνετε πριν βάλετε τα αυγά στο ψυγείο.
Θα πρέπει αφού αγοράσετε τα αυγά να μην τα πλύνετε, γιατί αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί η φυσική επίστρωση που φέρει εξωτερικά το αυγό, θωρακίζοντάς το απέναντι σε βακτήρια. Μπορείτε να τα πλύνετε πριν ακριβώς τα χρησιμοποιήσετε.
(baby.gr – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαλκιδική: ΙΧ έκανε “βουτιά” στη θάλασσα στα Νέα Μουδανιά
- Καστοριά – Πέλλα: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση 28 κιλών κάνναβης – Άνω των 220.000 η αξία της
- Βασιλική Λαζαράκου: Επανεξελέγη στο Bureau της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης του ΟΟΣΑ για το 2026
- Μπλόκα Β. Ελλάδα: Οι αγρότες στα Μάλγαρα δεν θα «μπλοκάρουν» την κίνηση στην ΠΑΘΕ μέχρι την Πρωτοχρονιά
- Η Ταϊλάνδη κατηγόρησε σήμερα την Καμπότζη ότι «παραβίασε» την κατάπαυση του πυρός
- Γ. Στουρνάρας: Κατάλληλα διαμορφωμένα τα επιτόκια της ΕΚΤ – Η οικονομία της ζώνης του ευρώ έχει επιδείξει ανθεκτικότητα
- Μύρινα: Ιστιοφόρο με σημαία Ρωσίας προσάραξε σε αβαθή στη θαλάσσια περιοχή «ΓΟΜΑΤΙ» Λήμνου
- Απολογισμός των δράσεων της ΔΥΠΑ για το 2025: «Δεξιότητες, εργασία και ασφάλεια ζωής»
- Ευρωπαϊκή Ένωση: Η πρόβλεψη του Κρεμλίνου για τις επόμενες εκλογές
- Πυρκαγιές 2025: Εκδόθηκε η πρώτη άδεια για επισκευή κατοικίας στην Παλαιά Φώκαια









