Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Οι δυνάμεις μας ΕΚΛΕΙΣΑΝ τον τον διάδρομο σιτηρών στην Μαύρη Θάλασσα

Θα πούμε το ψωμί, ψωμάκι...

Ο ρωσικός στρατός έκλεισε την Δευτέρα τον λεγόμενο «διάδρομο σιτηρών» μέσω του οποίου μεταφέρονται ουκρανικά αγροτικά προϊόντα μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Η κίνηση προκλήθηκε από τις ενέργειες της Ουκρανίας, η οποία χρησιμοποίησε το δρόμο για να επιτεθεί στη Ρωσία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Όλες οι θαλάσσιες μεταφορές μέσω του «διάδρομου» θα σταματήσουν «μέχρι να διευκρινιστεί η κατάσταση με την ουκρανική τρομοκρατική επίθεση στα στρατιωτικά και πολιτικά πλοία στη Σεβαστούπολη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το Κίεβο θα πρέπει να δεσμευτεί να μην χρησιμοποιήσει τον διάδρομο για στρατιωτικούς σκοπούς. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η Ρωσία δεν είχε αποσυρθεί από τη συμφωνία, αλλά απλώς την ανέστειλε επ’ αόριστον.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να αντισταθμίσει την έλλειψη ουκρανικών εξαγωγών σιτηρών σε φτωχότερες χώρες από τα δικά της αποθέματα. Προειδοποίησε επίσης ότι το εμπόριο σιτηρών έχει γίνει πλέον «πολύ πιο επικίνδυνο», καθώς η Ρωσία δεν μπορεί να εγγυηθεί τη θαλάσσια ασφάλεια στα ύδατα του προτεινόμενου διαδρόμου σιτηρών.

photo pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί