Το Πολιτικό Γραφείο, το όργανο λήψης αποφάσεων στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, δεν έχει καμία γυναίκα στα μέλη του για πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια, σύμφωνα με τη νέα του σύνθεση που ανακοινώθηκε σήμερα.
Η Σουν Τσουνλάν, η μοναδική γυναίκα που συμμετείχε σε αυτό το 25μελές όργανο, συνταξιοδοτήθηκε και κανένα από τα νέα μέλη του δεν είναι γυναίκα.
Ο Σι Τζινπίνγκ εξασφαλίζει και τυπικά 3η θητεία στην ηγεσία του κόμματος και της χώρας
Ο Σι Τζινπίνγκ εξασφάλισε σήμερα την τρίτη του θητεία στην ηγεσία της χώρας του, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, μετά το 20ό συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, στο οποίο ο 69χρονος ηγέτης ενίσχυσε περαιτέρω την εξουσία του.
Δεν υπήρχε αμφιβολία ότι ο Σι Τζινπίνγκ θα αναδεικνυόταν για άλλα πέντε χρόνια Γενικός Γραμματέας του ΚΚΚ στην ψηφοφορία κεκλεισμένων των θυρών, που σημαίνει ότι θα αναδειχθεί εκ νέου πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου τον Μάρτιο του 2023.
Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, εγκατέστησε αρκετούς από τους στενότερους συμμάχους του στη Διαρκή Επιτροπή, το επταμελές όργανο το οποίο θεωρείται πως κρατά στα χέρια του τα κλειδιά της εξουσίας στον ασιατικό γίγαντα.
Ο Λι Τσιανγκ, ο επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης στη Σαγκάη, ο Ντινγκ Σουεσιάνγκ, ιδιαίτερος γραμματέας του αρχηγού του κράτους, και ο Λι Σι, επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης στην Γκουανγκντόνγκ (κεντρικά), είναι ανάμεσα στα νέα μέλη της Επιτροπής, κατέγραψαν οι κάμερες της κρατικής τηλεόρασης στο Παλάτι του Λαού, το κτίριο σοβιετικού στιλ που δεσπόζει στην αχανή πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου.
amna/ intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γροιλανδία και Δανία ζήτησαν να συναντήσουν τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ
- Το ενδεχόμενο πρόκλησης Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου στο επίκεντρο διεθνών ανησυχιών
- Πάτρα: Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας η Αχαΐα για την έλευση του κύματος κακοκαιρίας
- Χανιά: Μεγάλη φωτιά σε χωριό της Κισσάμου – Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών
- Ν. Χαρδαλιάς: “Τα Θεοφάνεια μας θυμίζουν όλα αυτά που μας κρατούν ενωμένους”
- Παρίσι: Συμφωνία με την Ουκρανία για την πρόθεση ανάπτυξης στρατευμάτων σε περίπτωση ειρήνης, vid
- Πέθανε η ηθοποιός Τόνια Καζιάνη
- Το μήνυμα της Ζ. Κωνσταντοπούλου για τα Θεοφάνεια με στήριξη στους αγρότες
- Ο Μητσοτάκης υπέρ της περαιτέρω ενίσχυσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων
- Πειραιάς: Συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην τελετή αγιασμού των υδάτων









