Μεταφέροντας το κλίμα που επικράτησε χθες στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, ο κ. Βαρβιτσιώτης, που βρίσκεται στην Πράγα συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό, επεσήμανε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος στο δείπνο των ηγετών έδειξε με τον τρόπο του ότι δεν αισθάνεται αναπόσπαστο κομμάτι του δυτικού εγχειρήματος, που βασίζεται σε ευρωπαϊκές αξίες, και αποχώρησε εν μέσω του δείπνου, αμέσως μετά την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αποτιμώντας τις εργασίες της πρώτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, ο κ. Βαρβιτσιώτης υποστήριξε ότι ήταν ένα «πετυχημένο πείραμα» και σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά είχε σειρά από διμερείς συναντήσεις με τους πρωθυπουργούς της Ουκρανίας, της Αρμενίας, της Πορτογαλίας, της Βόρειας Μακεδονίας, της Αλβανίας, καθώς και με την Πρόεδρο του Κοσόβου.
Αναφερόμενος στα πρόσφατα ναυάγια στο Αιγαίο, επεσήμανε ότι παρά την αυξημένη επιτήρηση από την ελληνική πλευρά, που έχει μειώσει τις ροές σε ποσοστό περίπου 90%, το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί με ευθύνη της τουρκικής πλευράς και επανέλαβε την ανάγκη πιστής τήρησης της Kοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, όχι μόνο για τις επιστροφές αλλά και για τη φύλαξη των τουρκικών συνόρων.
Τέλος, όσον αφορά τα ενεργειακά θέματα, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι δεν αναμένεται να ληφθούν τελικές αποφάσεις σήμερα, αλλά στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 21 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.
eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κροατία: Νέα συντριβή τουρκικού αεροσκάφους – Νεκρός ο πιλότος
- Μήπως αυτό που συμβαίνει δεν είναι τυχαίο;
- Εκπαιδευτικά ρομποτάκια σε τάξεις νηπιαγωγείου σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Κομοτηνή
- Βρετανία: Παρά τα σκάνδαλα του αδελφού του Άντριου, ο βασιλιάς Κάρολος θα γιορτάσει αύριο τα γενέθλιά του
- «Operation Endgame»: Europol και ΕΛΑΣ συνέλαβαν στην Αθήνα τον “εγκέφαλο” δικτύου κυβερνοεπιθέσεων
- Αυτά είναι τα ποσοστά των κομμάτων σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
- Τραγωδία στην Κωνσταντινούπολη: Νεκρά δύο παιδιά από τροφική δηλητηρίαση ενώ ήταν σε διακοπές με τους γονείς τους
- ΗΠΑ: Θανατοποινίτης πήρε χάρη στην Οκλαχόμα, λίγο πριν εκτελεστεί
- Αυξάνεται κατά 490 εκατ. ευρώ το «Εξοικονομώ 2025» – Έχουν υποβληθεί περίπου 55.000 αιτήσεις μέχρι σήμερα
- Η Γερμανία κρατά «ζωντανό» το σενάριο πιθανού μεγάλου πολέμου – Η αναφορά των Ρώσων τρομάζει









