Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι, ακόμη και για τα δικά τους δεδομένα, ξεπερνούν τα όρια.
“Όσο δεν της βγαίνει κανένας στόχος, η Τουρκία συνεχίζει να διευρύνει τα αδιέξοδα και να προκαλεί προβλήματα ακόμη και στη διεθνή κοινότητα”, πρόσθεσε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι “στην προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα, ξεπερνώντας τα όρια του γραφικού, η Ελλάδα αντιδρά νηφάλια και μεθοδικά, ενισχύοντας το γεωστρατηγικό αποτύπωμα της χώρας”.
“Οφείλουμε να βρισκόμαστε σε απόλυτη εγρήγορση. Μακριά από πανικό, με μία στρατηγική που μας επιτρέπει να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση, είτε σε διπλωματικό επίπεδο είτε στο πεδίο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνάντησης Κυριάκου Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν, στην Πράγα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχει άλλος άξονας, πέραν του διεθνούς δικαίου.
«Εάν ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, αυτό σημαίνει ότι θα έχει αποδεχθεί και αυτή την προϋπόθεση, τόνισε ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας ότι η χώρα μας δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται τον διάλογο», υπογράμμισε.
PROTOTHEMA, photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Ποιες περιοχές θα “χτυπήσει” η χριστουγεννιάτικη κακοκαιρία
- Λαμία: Μετ’ εμποδίων η έξοδος από Αθήνα προς Κεντρική Ελλάδα
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για «φρουτάκια»
- Ο γιος του Τζον Λένον ανησυχεί μήπως η Γενιά Ζ ξεχάσει τους Beatles
- Στη φυλακή οι 12 κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία
- «Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» – Καλά Χριστούγεννα με ατάκες από ελληνικές ταινίες! vid
- Απίστευτο! Αυτό είναι το ποσοστό του εμπορίου που πραγματοποιεί η Ρωσία με μη δυτικές χώρες
- Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η τιμή του χρυσού
- Το συγκινητικό γράμμα του Johannes Brahms παραμονή Χριστουγέννων του 1890
- Ο Ρόμπι Γουίλιαμς έκανε έκπληξη σε 94χρονη θαυμάστριά του! vid
Κύρια Θέματα









