Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας, τον Σεπτέμβριο του 2022, ανήλθε σε 2,58 εκατομμύρια επιβάτες, μειωμένη κατά 3,9% σε σχέση με την κίνηση του 2019.
Η επιβατική κίνηση εσωτερικού έφτασε και ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019 κατά 1,5%, ενώ η διεθνής επιβατική κίνηση εμφάνισε μονοψήφια μείωση 6,3%. Συνολικά, κατά τους εννέα πρώτους μήνες του 2022, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου άγγιξε τα 17,3 εκατ. και παρέμεινε μειωμένη κατά 13,6% σε σύγκριση με το 2019. Οι επιβάτες εσωτερικού παρέμειναν κάτω από τα επίπεδα του 2019 κατά 7,4%, ενώ οι διεθνείς επιβάτες κατά 16,3%, αντίστοιχα.
Πτήσεις
Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των πτήσεων για το 9μηνο του 2022 ανήλθε σε 164.828, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 6,9% σε σχέση με το 2019. Οι πτήσεις εσωτερικού οριακά ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019 (+1,2%), ενώ αντίστοιχα οι διεθνείς πτήσεις παρέμειναν μειωμένες κατά 12,9%.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πρόεδρος συλλόγου στο Χονγκ Κονγκ δεν έγινε viral για όσα είπε…αλλά λόγω του μακιγιάζ! vid
- Η νέα τάση στην Κίνα είναι οι γάτες…να “παίζουν” σε δραματικές “ταινίες”! ΒΙΝΤΕΟ έπος
- Η εκτίμηση του Τραμπ για το τέλος του πολέμου στη Μ. Ανατολή
- Σαφές το μήνυμα της Βουδαπέστης στην Ευρώπη
- Ποδόσφαιρο-Αγγλία: Μάντσεστερ Σίτι εναντίον Λίβερπουλ έβγαλε η κληρωτίδα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας
- Ποδόσφαιρο-Μουντιάλ 2026: Το Ιράκ ζητά να αναβληθεί ο αγώνας μπαράζ για την πρόκριση λόγω Μ. Ανατολής
- Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα αυξήσει ισχύ, συχνότητα και βεληνεκές των πυραύλων που εκτοξεύει
- ΥΠΑ: Αλλαγές λόγω εργασιών στον διάδρομο του αεροδρομίου Χίου – Ποιες πτήσεις θα γίνονται από την Πέμπτη 12 Μαρτίου
- H G7 προσανατολίζεται στην άντληση πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα των χωρών, σύμφωνα με τον Μακρόν
- Τραμ: Παρατείνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη-Σύνταγμα» – Τερματικός σταθμός η στάση «Φιξ»









