Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 1,24% στις 382,97, με τις μετοχές των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να υποχωρούν 1,9% για να οδηγήσουν σε απώλειες καθώς όλοι οι κλάδοι έπεσαν στο κόκκινο, εκτός από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, που κέρδισαν 0,9%.
Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 1,07% , ο γερμανικός DAX στο -1,73%, ο γαλλικός CAC 40 -1,01%, ο ιταλικός FTSE MIB με απώλειες 1,14% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 χάνει 0,68%.
Το χαμηλότερο άνοιγμα στην Ευρώπη σήμερα το πρωί έρχεται μετά από αρνητική κυρίως συνεδρίαση στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού, με απότομες κινήσεις στην τιμή του πετρελαίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης εκτινάχθηκαν μετά από αναφορές ότι ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής πετρελαίου έως και κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα.
protothema, pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γ. Στασινός: Πρωτοβουλίες του ΤΕΕ για ολοκληρωμένο σχεδιασμό στη διαχείριση του νερού
- Προχωρούν τα «γεγονότα»: Το εγκεφαλικό τσιπ που θεωρείται «παγκόσμιο ορόσημο»
- Κέρκυρα: Σχεδόν 95% ικανοποίηση επισκεπτών – Στο 1 δισ. ευρώ ο τουριστικός πυρήνας
- Π. Μαρινάκης: Δεν αποκλείεται η μείωση του ΕΦΚ, χωρίς να αποτελεί αυτή τη στιγμή ειλημμένη απόφαση
- Kepler – 51d: Τα μυστικά που κρύβει ο τεράστιος πλανήτης που είναι πιο ελαφρύς και από “μαλλί της γριάς”
- Για “στρατιωτική αυτοσυγκράτηση” καλεί ο ΔΟΑΕ μετά την ανακοίνωση της επίθεσης στην εγκατάσταση της Νατάνζ
- Βόλεϊ Ανδρών: Κυπελλούχος για 7η φορά στην ιστορία του αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός
- Το Ισραήλ προειδοποιεί ότι η ένταση των πληγμάτων στο Ιράν θα “αυξηθεί σημαντικά”
- Κ. Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση δεν πήρε το μάθημα από την προηγούμενη κρίση – Μέτρα χωρίς άλλη καθυστέρηση
- Αυτονόητο στην Ελλάδα…στην Φινλανδία όμως; ΒΙΝΤΕΟ









