Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις αφίχθη σήμερα στη Νότια Κορέα για επίσημη επίσκεψη στην οποία αναμένεται να διατρανώσει εκ νέου τη δύναμη της συμμαχίας ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Σεούλ, την επομένη της δοκιμαστικής εκτόξευσης άλλων δύο βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα.
Το αεροσκάφος της κυρίας Χάρις προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Οσάν, 70 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Σεούλ, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Έφθασε στη Νότια Κορέα από το Τόκιο, όπου η αμερικανίδα αντιπρόεδρος παραβρέθηκε στην κρατική κηδεία του δολοφονηθέντα πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.
Αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο Γιουν Σοκ-γελ και να επισκεφθεί την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, στα αυστηρά φυλασσόμενα σύνορα των δύο κρατών, που από τεχνική άποψη παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση.
amna/scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ζαχαράκη: Περιμένουμε πάνω από 5 αιτήσεις για αδειοδότηση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων – Δεν καταργούνται οι Πανελλαδικές
- Ζελέσνκι: Το αμερικανικό έγγραφο για τις εγγυήσεις ασφαλείας είναι έτοιμο να οριστικοποιηθεί
- Δεξαμενόπλοιο με προορισμό τη Ρωσία χτυπήθηκε ανοικτά των τουρκικών ακτών
- Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων και με εξ αποστάσεως μάθηση
- Σε ανταλλαγή κρατουμένων προχώρησαν Γαλλία και Ρωσία
- Μερτς: Πρέπει να αυξήσουμε το τίμημα του πολέμου στην Ουκρανία
- Προσγείωση-θρίλερ σε αεροδρόμιο της Κων/πολης, vid
- Σοκαριστικό τροχαίο στην Κόρινθο: IX “καρφώθηκε” σε σπίτι – Νεκροί δύο νέοι (photo, vid)
- Αγρότες: Ολικό «μπλακ άουτ» σε Εθνικές οδούς, παρακαμπτήριους και τελωνεία – Δείτε τα κυριότερα μπλόκα
- Ισπανία: Η Καθολική Εκκλησία θα αποζημιώσει τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης – Χιλιάδες οι περιπτώσεις









