Η συζήτηση είχε διαρκώς ανοδική τάση με μεγάλη μερίδα από αυτούς να συμμετάσχουν σε έρευνα με θέμα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αν και οι περισσότεροι ενδιαφέρθηκαν να μάθουν περισσότερα στοιχεία για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σε πολύ μεγάλο ποσοστό δεν σκέφτονταν να αγοράσουν άμεσα κάποιο ηλεκτρικό όχημα.
Προκειμένου να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Meta ανέθεσε μία έρευνα σε 10.000 άτομα, προκειμένου να καταγράψει τις απόψεις τους για τα ηλεκτρικά οχήματα και τους ενδοιασμούς που τυχόν έχουν ως προς την τελική απόφασή τους.
Ένα σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι πολλοί υποψήφιοι πελάτες σκέφτονται, πράγματι, να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο μέλλον, με το 42% να αναζητά ουσιαστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Μία άλλη έρευνα της ίδιας εταιρείας έδειξε ότι τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα αποτελούσαν μόλις το 4% των αμερικανικών πωλήσεων αυτοκινήτων το 2021, σε σύγκριση με το 9% στην Κίνα και το 14% των νέων πωλήσεων στην Ευρώπη.
Το θέμα που απασχολεί όλους είναι τα προβλήματα που υπάρχουν και εμποδίζουν την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τα δεδομένα που αποκόμισαν οι υπεύθυνοι της έρευνας, το μεγαλύτερο πρόβλημα που διαπιστώθηκε είναι η διάρκεια μπαταρίας και η αυτονομία των ηλεκτρικών μοντέλων. Η έλλειψη σταθμών φόρτισης αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα, ενώ το αυξημένο κόστος των ηλεκτρικών αποτρέπει τους περισσότερους να πάρουν την τελική απόφασή τους.
Τα δεδομένα δείχνουν, επίσης, ότι πολλοί άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τα EV και που σκέφτονται να αγοράσουν στο μέλλον δεν έχουν μπει ποτέ σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούνται οι άνθρωποι της αυτοκίνησης, η Meta αναφέρει ότι οι πωλητές ηλεκτρικών οχημάτων πρέπει να παρέχουν καλύτερη επικοινωνία σχετικά με τη συντήρηση, την απόδοση και την ανάπτυξη υποδομής για την υποστήριξη των αναγκών φόρτισης.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΕΥΔΑΠ: Τι ισχύει με τις επικείμενες αυξήσεις στο νερό
- Το Ισραήλ απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος ενός Ρώσου πολίτη για κατασκοπεία
- Ο αποκαλούμενος “ήρωας του Σίδνεϊ” έλαβε μια επιταγή άνω του 1 εκατ. ευρώ από χρήματα που συγκέντρωσαν πολίτες
- ΗΑΕ: Σπάνιας έντασης καταιγίδα πλήττει μία από τις πιο άνυδρες περιοχές του πλανήτη
- Η ερώτηση που έθεσαν στον Πούτιν για τον Θεό – Τι απάντησε, vid
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 44χρονος που κατηγορείται ότι προσπάθησε να πνίξει με κορδόνια τη σύντροφό του
- «Πνίγεται» στα χρέη η Γαλλία του Μακρόν: Σοκαριστικά στοιχεία
- Ο πόλεμος μεταφέρθηκε στη Μεσόγειο! Το Ουκρανονάτο χτύπησε πλοίο – Πούτιν: «Θα απαντήσουμε», vid
- Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου: Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των δυτικών αντιπάλων μας
- Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ









