Το Βερολίνο έθεσε σήμερα υπό καθεστώς εποπτείας τη θυγατρική στη Γερμανία του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft, με το διυλιστήριο PCK (Schwedt) να περνάει στον έλεγχο της ομοσπονδιακής ρυθμιστικής αρχής.
Το διυλιστήριο αυτό, έχει κομβικό ρόλο στον ανεφοδιασμό του Βερολίνου με καύσιμα, ενώ μέχρι τώρα ήταν υπό τον πλειοψηφικό έλεγχο της Rosneft Deutschland, δοκιμάζοντας την αποφασιστικότητα της Γερμανίας, ως προς τον τερματισμό των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του χρόνου.
Η επιβολή των γερμανικών κυρώσεων γίνεται υπό το πλαίσιο εφαρμογής ευρωπαϊκών αποφάσεων, προκειμένου η Μόσχα να τιμωρηθεί για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Bloomberg: Η Γερμανία κρατικοποιεί εταιρίες φυσικού αερίου
Η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά τριών εταιρειών φυσικού αερίου, τη Uniper και δύο άλλων μεγάλων εισαγωγέων, VNG AG και Securing Energy for Europe GmbH (SEFE), πρώην Gazprom Germania, προκειμενου να αποφευχθεί η κατάρρευση της γερμανικής ενεργειακής αγοράς σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Όπως γράφει το Bloomberg, οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί, αλλά τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει γνωστό ένα γενικό πλαίσιο
Ερωτηθείς σχετικά με τα σχέδια κρατικοποίησης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ απάντησε: “Τα πράγματα είναι περίπλοκα, το επεξεργαζόμαστε πολύ προσεκτικά”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















