Ένα τεχνολογικό ποδήλατο αιώρησης (hoverbike), το οποίο οι Ιάπωνες κατασκευαστές του προγραμματίζουν να προωθήσουν εμπορικά στις ΗΠΑ την επόμενη χρονιά, πραγματοποίησε χθες, το ντεμπούτο του στην αμερικανική αγορά, κατά της διάρκεια του Σαλονιού Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ, προκαλώντας αναπόφευκτες συγκρίσεις με τα διαστημικά ποδήλατα ταχύτητας των ταινιών “Star Wars.”
Το ποδήλατο τεχνολογικής αιώρησης XTURISMO κατασκευάζεται από την ιαπωνική εταιρία τεχνολογίας ERWINS Technologies, ενώ μπορεί να πετάξει για 40 λεπτά, με ταχύτητα που μπορεί να φτάσει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.
“Αισθάνθηκα ότι είμαι 15 ετών και είχα μόλις βγει από μία ταινία ‘Star Wars’ χρησιμοποιώντας ένα από τα ποδήλατά τους,” δήλωσε ο Θαντ Σζοτ συμπρόεδρος της έκθεσης αυτοκινήτων, μετά από μία δοκιμαστική βόλτα με το αναφερόμενο εναέριο όχημα ή καλύτερα, μετά από μία δοκιμαστική αιώρηση.
“Εννοώ, ότι είναι εντυπωσιακό! Φυσικά, έχεις ένα μικρό φόβο, αλλά ήμουν τόσο ενθουσιασμένος, που ένιωθα σαν ένα μικρό παιδί,” πρόσθεσε ο ίδιος.
Το ποδήλατο αιώρησης πωλείται ήδη στην Ιαπωνία και ο Σουχέι Κομάτσου ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της AERWINS δήλωσε ότι η εταιρία επεξεργάζεται σχέδια αναφορικά με την πώληση ενός μικρότερου μοντέλου στις ΗΠΑ το 2023.
Η τιμή του XTURISMO; Φτάνει στα 777.000 δολάρια, παρά το γεγονός ότι ο Κομάτσου δήλωσε πως η εταιρία του, ελπίζει να μειώσει το κόστος στις 50.000 δολάρια για ένα μικρότερο ηλεκτρικό μοντέλο από το 2025.
ape mpe/ scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ερντογάν για τον πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το Ιράν: «Προειδοποιούμε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό»
- ΗΠΑ: Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ – Θα δικαστεί στις 4 Μαΐου
- Ο Τραμπ απομάκρυνε την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νόεμ – Θα αναλάβει άλλο πόστο
- Το φυσικό αέριο έφτασε και στην Άμφισσα – Ολοκληρώνεται ο κύκλος των συγχρηματοδοτούμενων έργων στη Στ. Ελλάδα
- Σημαντικές δηλώσεις από το Ιράν για την συνέχεια και τα Στενά του Ορμούζ
- Στη φυλακή ο 38χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο της συντρόφου του στον Κολωνό: «Δηλώνω αθώος – Πέθανε λόγω ηπατικής νόσου»
- Σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, 22χρονος που κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας
- Ο Μακρόν συζητά “για να μην συρθεί σε πόλεμο ο Λίβανος”
- Φινλανδία: Απόφαση άρσης απαγόρευσης εγκατάστασης πυρηνικών όπλων εν καιρώ πολέμου
- Πώς η βελτίωση της ευελιξίας αεροσκαφών και UAV «περνάει» μέσα από τα γεράκια, σύμφωνα με ερευνητές









