Πλήθος κόσμου αναμένεται να συγκεντρωθεί σε πολλά χωριά αλλά και πόλεις της Σκωτίας, όπως το Αμπερντίν και το Νταντί, από όπου θα περάσει το όχημα που θα μεταφέρει το δρύινο φέρετρο. Η πομπή αυτή, συνοδεία της πριγκίπισσας Άννας, κόρης της Ελισάβετ, αναμένεται να ξεκινήσει από το Μπαλμόραλ στις 12.00 ώρα Ελλάδας.
Ύστερα από ένα ταξίδι έξι ωρών και ενώ θα έχει διανυθεί μια απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων, η σορός της βασίλισσας θα φθάσει στο Εδιμβούργο, στο ανάκτορο του Χόλιρουντχάουζ, που αποτελεί την επίσημη κατοικία του μονάρχη στη Σκωτία. Ο κόσμος αναμένεται να έχει παραταχθεί κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί από το βόρειο τμήμα της πόλης προς το κέντρο του Εδιμβούργου.
Αύριο, Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί πομπή κατά μήκος της μεγάλης λεωφόρου Ρόιαλ Μάιλ έως τον καθεδρικό ναό του Αγίου Αιγιδίου (Σεντ Τζάιλς) όπου η σορός της Ελισάβετ θα παραμείνει για 24 ώρες. Την Τρίτη το βράδυ, θα μεταφερθεί αεροπορικώς στο Λονδίνο.
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΕΦΕΤ για Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή: Στο επίκεντρο ασφάλεια προϊόντων και εμπιστοσύνη καταναλωτών
- Λίβανος: Ήγετικό στέλεχος της παλαιστινιακής Χαμάς σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα
- Πόλεμος στο Ιράν: Το Ισραήλ εγκρίνει “έκτακτο” κονδύλι στον προϋπολογισμό
- Λίβανος: Ηγετικό στέλεχος της παλαιστινιακής Χαμάς σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα
- Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
- Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο Γ. Γεραπετρίτης
- Πόλεμος στο Ιράν: Οι “ονειρικές διακοπές” που ακυρώθηκαν και τα υπερατλαντικά ταξίδια που μετατράπηκαν σε εφιάλτη
- Φιντάν: «Τεράστιο σφάλμα αυτός ο πόλεμος – Η Τουρκία δεν θέλει να εμπλακεί ούτε πρόκειται να απαντήσει στο Ιράν»
- Βρετανία: Εξετάζουμε πιο ενεργή συμμετοχή στον πόλεμο με πλοία και drones
- Ν. Ανδρουλάκης: Μαζί μπορούμε να κερδίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε









