Πρόκειται για μία γυναίκα μόλις 18 ετών, έγκυος στο πρώτο της παιδί που βρήκε το κουράγιο να καταγγείλει την βίαιη συμπεριφορά του συζύγου της εναντίον της.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο σύζυγος ασκούσε λεκτική και σωματική βία λεκτική σε βάρος της και απειλούσε ότι θα σκοτώσει την ίδια και το αγέννητο τέκνο της.
Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα gnomionline.gr, το δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε η νεαρή γυναίκα στην Αλεξανδρούπολη, με απόφασή του στις 7 Σεπτεμβρίου, διέταξε να μην πλησιάζει ο σύζυγος την ίδια και το σπίτι της σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.
Ο δικηγόρος της γυναίκας Δημοσθένης Φωτιάδης δήλωσε στη «ΓΝΩΜΗ»:
«Η δικαιοσύνη έδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά υπέρ της γυναίκας θύματος της έμφυλης βίας και την προστάτευσε στα πλαίσια του νόμου. Η μηδενική ανοχή απέναντι στην έμφυλη βία είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση. Οι γυναίκες θύματα της έμφυλης βίας θα πρέπει να βρουν τη δύναμη να καταγγέλλουν κάθε βίαιο περιστατικό. Μακάρι τέτοια φαινόμενα ενδοοικογενειακές βίας να εκλείψουν στο μέλλον».
Ήταν στα τέλη του 2021 όταν την τοπική κοινωνία, αλλά και ολόκληρη τη χώρα, συγκλόνισε ο ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου της 29χρονης Τζεβριέ από τον σύζυγό της στην Αλεξανδρούπολη.
(Aπό gnomionline.gr , dikaiologitika.gr – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βιντ Σερφ: «Θα υπάρξει χρήση και κατάχρηση της Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως και κάθε τεχνολογίας»
- Στα «κάγκελα» οι Έλληνες κτηνοτρόφοι: «Πάνω από 400χιλ. ζώα χάθηκαν» – Αγωνία για τις τιμές
- Σε τροχιά εκσυγχρονισμού ο ΟΠΕΚΕΠΕ – Σε ποια στάδια βρίσκονται τα δυο Action Plan
- Έτσι φέρνουν την αχρήματη κοινωνία πιο κοντά στην Ελλάδα – «Τυράκι» η φοροδιαφυγή
- Καιρός: Επιμένουν οι θυελλώδεις βοριάδες και σήμερα – Πότε επανέρχεται η ζέστη
- Ο παππούς από την Λευκάδα εξέπληξε Ολλανδούς ποδηλάτες με την κίνησή του! vid
- Η άβολη στιγμή της Κέιτ μετά την χειρονομία της Καμίλα έγινε παγκόσμιο viral! vid
- ΒΙΝΤΕΟ με ακόμα ένα πλήγμα σε πλοίο «ναρκωτρομοκρατών» δημοσίευσε ο Τραμπ
- Από το κακό στο χειρότερο οι σχέσεις ΟΗΕ-Ισραήλ – Πλησιάζει η ώρα «διεθνούς επέμβασης»;
- Δήμος Σφακίων: Έγκριση χρηματοδότησης για αποκατάσταση ζημιών στο αγροτικό οδικό δίκτυο
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΚΑΙΡΟΣ


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΑΓΡΟΤΕΣ

ΜΕΝΙΔΙ


ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ
