«Σε καμία περίπτωση. Το αποκλείουμε, γιατί το αποκλείει η ίδια η ζωή. Είναι δυνατόν να πάμε στον Άγιο Παντελεήμονα ή στα Θυμαράκια ή στην Άνω Κυψέλη και να κλείσουμε τα φώτα; Θυμίζω ότι φως και ασφάλεια στην Αθήνα ταυτίζονται. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να κάνουμε οικονομίες, και να πετύχουμε εξοικονόμηση. Δεν περιμέναμε τον Πούτιν ή τον πόλεμο στην Ουκρανία για να το κάνουμε», είπε αρχικά.
«Στην Αθήνα έχουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο που αντικαθιστούμε όλα μας τα φώτα, με LED. Πετυχαίνουμε οικονομίες που ξεπερνούν το 60% και ταυτόχρονα έχουμε καλύτερο φωτισμό και ένα σύστημα που μας επιτρέπει να διαχειριζόμαστε εμείς το φως στην Αθήνα και όχι ο ΔΕΔΗΕ. Δεν θα σβήσουμε τα φώτα στις γειτονιές της Αθήνας. Θα πετύχουμε μεγαλύτερη εξοικονόμηση και μεγαλύτερες οικονομίες με αυτό το έργο που είναι σε εξέλιξη», συμπλήρωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.
«Ξεκινάμε τις επόμενες βδομάδες με 2000 φωτιστικά, στις κεντρικές λεωφόρους, στην Αχαρνών, στην Λιοσίων, σε άλλους κεντρικούς δρόμους. Συνεχίζουμε με άλλα 20.000 φωτιστικά. Είναι τα LED που τα αναβαθμίζουμε.
Το ζητούμενο στην Αθήνα είναι να έχουμε περισσότερο φως, και όχι λιγότερο και επειδή πρέπει να προσαρμοζόμαστε στην καινούρια εποχή, το ζητούμενο είναι πώς θα έχουμε περισσότερο φως κάνοντας ταυτόχρονα οικονομίες.
Εμείς μπήκαμε στην πλατφόρμα από την πρώτη στιγμή και όπως είπε[ε και ο ίδιος ο υπουργός, η πλατφόρμα είναι ο κοινός νους. Συζητάμε εάν θα πρέπει να κλείνουμε τα κλιματιστικά και τα φώτα στα δημόσια κτίρια, ενώ δεν είναι κανένας μέσα;», επεσήμανε χαρακτηριστικά σχετικά με το ενδεχόμενο να «σκοτεινιάσουν» οι δρόμοι της Αθήνας.
(megatv – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι ΗΠΑ διατάσσουν να αποχωρήσει από το Ομάν το μη απολύτως αναγκαίο διπλωματικό προσωπικό
- Λίβανος: Το Ισραήλ έπληξε μια βάση κυανόκρανων της UNIFIL
- Δεν είναι μόνο οι Ελληνίδες μάνες – Αγγλίδα μητέρα αναβάτη ψάχνει νύφη…για τον γιο της, vid
- Λύση για την ισοτιμία πτυχίων 400.000 αποφοίτων των πρώην ΤΕΙ φέρνει ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας
- Ιράν: Καμιά πετρελαϊκή υποδομή δεν υπέστη ζημιά στον βομβαρδισμό των ΗΠΑ στο νησί Χαργκ
- Φόβοι πως στην Ευρώπη θα συμβεί ότι συνέβη στην Σοβιετική Ένωση
- Κι όμως…στο Αφγανιστάν πουλάνε χιόνι από τα βουνά! ΒΙΝΤΕΟ
- Χαμάς… κατά Ιράν: Σταματήστε να χτυπάτε τις χώρες του Κόλπου
- Κ. Δαμίγος (ΒΕΑ): Η μείωση της γραφειοκρατίας κλειδί για τη λειτουργία και ανάπτυξη των ΜμΕ
- Σαρωνικός: Η αποκρυπτογράφηση του βυθού αποκάλυψε ένα εντυπωσιακό και άγνωστο υποθαλάσσιο ανάγλυφο









