Αρνητική στάση φαίνεται πως κρατά αυτή τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση στην εξωφρενική πρόταση της Κομισιόν, για πλαφόν στο ρωσικό αέριο.
Μάλιστα αυτού του είδους η αυτοκτονική πρόταση διατυπώθηκε και από την ίδια της πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας Φον ντερ Λάιεν.
Η ελληνική πλευρά, δια στόματος του Υπ. Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, ΠΡΟΣ ΩΡΑΣ τάσσεται κατά αυτού του μέτρου.
Με δηλώσεις του την παραμονή της Συνόδου για την ενέργεια στις Βρυξέλλες, ο κ. Σκρέκας εκτιμά πως ναι μεν το πλαφόν αποκλειστικά και μόνο στο ρωσικό αέριο θα στοχεύει στην οικονομική τιμωρία της Ρωσίας (εδώ γελάμε!) αλλά δεν πρόκειται να εξομαλύνει την κατάσταση στις διεθνείς αγορές.
Αντιθέτως μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ένα νέο γύρο ακρίβειας και εξωφρενικών τιμών στα διεθνή χρηματιστήρια ενέργειας.
Αυτό που αντιπροτείνει η ελληνική κυβέρνηση είναι η επιβολή μίας ανώτατης τιμής στο TTF, δηλαδή το εικονικό σημείο συναλλαγών για το φυσικό αέριο που έχει έδρα την Ολλανδία.
Πρέπει εδώ να επισημάνουμε πως η ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ελλάδα γίνεται μέσω του αγωγού Turk Stream, ο οποίος προς ώρας δεν έχει στερεύσει, αλλά μετά και τις χθεσινές προειδοποιήσεις του Πούτιν για πλαφόν όλα μοιάζουν πιθανά.
Στην Αθήνα φοβούνται μήπως μέσα στον προεκλογικό πλην ΠΑΓΕΡΟ χειμώνα ο Βλαδίμηρος του επιφυλάσσει…ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!
(φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιράν: Τουλάχιστον 56 μουσεία και ιστορικοί χώροι έχουν καταστραφεί από τον πόλεμο
- Ισραήλ: Ο πόλεμος κατά του Ιράν εισέρχεται σε μια “αποφασιστική φάση”, λέει ο υπ. Άμυνας
- Προβληματισμός της Ομοσπονδίας των σιδηροδρομικών για την αναστολή λειτουργίας του Οδοντωτού Καλαβρύτων
- Γ. Κώτσηρας: «Έχουμε διαχειριστεί κι άλλες κρίσεις στο παρελθόν, αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία τα δεδομένα»
- Ο Μακρόν καλεί το Ισραήλ σε “απευθείας συνομιλίες” με τον Λίβανο – Προτείνει να τις φιλοξενήσει στο Παρίσι
- Καμμένος για το χτύπημα σε ελληνικό πλοίο: «Να σταματήσει κάθε βοήθεια στον ψυχοπαθή Ζελένσκι»
- Χρυσοχοΐδης: Η Ελλάδα είναι μία από τις πιο ασφαλείς χώρες της Ευρώπης αλλά δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός
- Αυτά βιώνουν καθημερινά οι ναυτικοί στο πέρασμα για τον Περσικό Κόλπο, vid
- Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση χρήσης τμήματος αιγιαλού/παραλίας σε όμορη επιχείρηση ή ναυταθλητικό σωματείο
- Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε στην αρχή ενός πολύ σημαντικού προγράμματος ενίσχυσης της εθνικής αεράμυνας









