Νέα ευθεία απειλή εξαπολύει ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και σημερινός αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας , Ντμίτρι Μεντβέντεφ προς τη Δύση. Με αφορμή τον θάνατο του Γκορμπατσόφ, εξηγεί ότι οι αναλυτές που ανυπομονούν να δουν μια «κατάρρευση» της Ρωσίας όπως άλλων μεγάλων δυνάμεων, με αφορμή την εισβολή της Ουκρανίας παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Επιτέθηκε παράλληλα στη Δύση, αποκαλώντας «διεστραμμένους» όσους ονειρεύονται την κατάρρευση της χώρας.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πυρηνική δύναμη που διαθέτει η χώρα και την οποία διατήρησε ακόμη και μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.
Προχωρώντας σε απειλή προς τις χώρες της Δύσης, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ πρόσθεσε: «Αυτές οι προσπάθειες είναι πραγματικά εξαιρετικά επικίνδυνες» επειδή «αγνοούν ένα απλό αξίωμα: η βίαιη διάσπαση μιας πυρηνικής δύναμης είναι πάντα μια παρτίδα σκάκι με το θάνατο». Τέλος, χαρακτήρισε το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας ως «την καλύτερη εγγύηση για τη διατήρηση της Μεγάλης Ρωσίας».
«Οι χώρες της Δύσης κάνουν τα πάντα ώστε οι κρατικοί θεσμοί της Ρωσίας να σταματήσουν να λειτουργούν» έγραψε στην ανάρτησή του. «Θέλουν να στερήσουν από τη χώρα την αποτελεσματική διακυβέρνηση, όπως έγινε το 1991. Και ως αποτέλεσμα, να εξαλειφθεί η Ρωσία από το πολιτικό πεδίο».
(protothema. gr / photo: scr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο al-Sharaa της Συρίας έγινε viral στο Λονδίνο για ένα… μπουκάλι (Vid)
- «Μπλόκο» Πούτιν! Ξεκαθάρισε στον Αρμένη πρωθυπουργό πως έχουν τα πράγματα με την ΕΕ
- Η ΕΕ προσφέρει 2 εκατομμύρια ευρώ ως παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Κούβα
- Κλειστά τα σχολεία και οι δομές εκπαίδευσης αύριο Πέμπτη στον δήμο Καρδίτσας
- Μετά τα ΗΑΕ, επόμενος σταθμός η Σαουδική Αραβία για τον υπ. Άμυνας
- Στενά του Ορμούζ: Την εμπλοκή της Κίνας ζητά ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας
- Συνελήφθησαν στην Τσεχία 2 Πολωνοί για εμπρησμό σε εργοστάσιο κατασκευής drones για την Ουκρανία
- Τραγικός απολογισμός: Πάνω από 1.300 οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο
- Την Μ. Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη για τα Τέμπη
- Τεχεράνη: Το Στενό του Χορμούζ θα παραμείνει κλειστό στους “εχθρούς” μας









