Ο πρώην αστυνομικός από τη Νέα Υόρκη Τόμας Γουέμπστερ, ο οποίος επιτέθηκε σε συναδέλφους του στις 6 Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο, καταδικάστηκε σήμερα σε 10ετή κάθειρξη, τη βαρύτερη ποινή που έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα για την εισβολή αυτήν, ανέφεραν το Politico και το CBS News.
Ο Γουέμπστερ κρίθηκε ένοχος τον Μάιο για επίθεση σε βάρος ενός αστυνομικού της Ουάσινγκτον κατά τη διάρκεια των ταραχών στο Καπιτώλιο, από υποστηρικτές του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Περιφέρειας της Κολούμπια απέρριψε τον ισχυρισμό του ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα όταν χτύπησε τον αστυνομικό με ένα κοντάρι και τον έριξε κάτω.
«Κι εγώ επίσης εύχομαι να μην είχατε έρθει στην Ουάσινγκτον. Εύχομαι κι εγώ να είχατε μείνει στο σπίτι σας στη Νέα Υόρκη (…) να μην είχατε πάει στο Καπιτώλιο εκείνη την ημέρα, επειδή όλοι μας θα ήμασταν σε καλύτερη θέση. Όχι μόνο εσείς… αλλά η οικογένειά σας (…) η χώρα», είπε ο δικαστής Αμίτ Μέχτα ανακοινώνοντας την ποινή.
scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέες συναντήσεις για το ουκρανικό όσο ο πόλεμος συνεχίζεται
- Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει όλα τα αρχεία της υπόθεσης Έπσταϊν
- Αρμενία-Αζερμπαϊτζάν: Πρώτη εμπορική συναλλαγή μεταξύ των δύο χωρών ύστερα από τρεις δεκαετίες πολέμων
- Αναστέλλονται τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης για κτηνοτρόφους που πλήττονται από την ευλογιά αιγοπροβάτων
- Τουρκία: Ρωσικό drone συνετρίβη στη Νικομήδεια
- «Βόμβα» από Μακρόν: «Πρέπει να ξαναρχίσουμε να μιλάμε με τον Πούτιν»
- Υπογραφή προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Αρμενίας
- Ταϊβάν: Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ταϊπέι από άνδρα που κρατούσε μαχαίρι
- Αμερικανός ΥΠΑΜ: «Πολλοί νέοι σήμερα είναι είτε χοντροί είτε χαζοί», vid
- ΕΥΔΑΠ: Τι ισχύει με τις επικείμενες αυξήσεις στο νερό









