Μεγάλες κοινωνικές διαστάσεις λαμβάνει το θέμα έλλειψης σπιτιών προς ενοικίαση στο Ηράκλειο. Τόσο ακίνητα για φοιτητές όσο και μεγαλύτερα ακίνητα για οικογένειες είναι δυσεύρετα έως ανύπαρκτα. Και στις περιπτώσεις που υπάρχουν, οι τιμές είναι στην κυριολεξία απλησίαστες!
Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων μέσω airbnb και άλλων πλατφορμών, έδωσε την χαριστική βολή, σε μία αγορά που ήταν ήδη περιορισμένη, καθώς η πολυετής κρίση «φρέναρε» την οικοδομική ανάπτυξη. Το πρόβλημα αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν φοιτητές από άλλες περιοχές της χώρας που πέρασαν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κρήτης και αναγκάστηκαν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να εξασφαλίσουν την διαμονή τους στο νησί.
Την ίδια ώρα, το πρόβλημα διογκώνεται αυτή την περίοδο, με τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, που θα εργαστούν στο Ηράκλειο τη νέα σχολική χρονιά. Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Ζαχαρίας Ρηγάκης, σπίτια δεν υπάρχουν, τα 70 ευρώ την ημέρα για διαμονή στο ξενοδοχείο είναι πάρα πολλά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκπαιδευτικοί που κοιμούνται στο αυτοκίνητο, και άλλοι, στα νότια του νομού Ηρακλείου, στην παραλία!
«Είναι πολύ θετικό το ότι έγιναν χιλιάδες προσλήψεις και έρχονται νέοι συνάδελφοι στο νομό για να εργαστούν, όμως κάποιος πρέπει να ασχοληθεί με το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ότι αυτοί οι νέοι εκπαιδευτικοί όταν έρχονται στο Ηράκλειο και απλά δεν βρίσκουν σπίτι, και όταν βρούν, τους ζητούν 400 ευρώ για μία τρύπα.
Όταν ένας εκπαιδευτικός έρχεται από την άλλη άκρη της Ελλάδας για να δουλέψει, έχει μισθό 750-800 ευρώ δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα ποσά. Οπότε καλές οι προσλήψεις αλλά είναι ορατό το ενδεχόμενο οι άνθρωποι να φύγουν, γιατί απλά δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου στο ekriti. gr.
(ekriti. gr – eleftherostypos. gr / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σεντζέν: Η πόλη στην οποία υπάρχουν κάθε λογής ρομπότ και drones παντού, video
- Πειραιάς – Ραφήνα: Ακυρώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο
- Λαβρόφ και Ρούμπιο πρόκειται να συναντηθούν στη Νέα Υόρκη
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: Νέα έκτακτα μέτρα σε μονάδες – Αγωνία για πιθανά «lockdown»
- Βουλευτής ΠΑΣΟΚ μετά τις φήμες για μεταγραφή στη ΝΔ: «Αυτά τα ξεφτιλίκια δεν τα κάνω»
- Συνελήφθη δραπέτης των αγροτικών φυλακών Τίρυνθας
- Της απαγόρευσαν να υψώσει την ελληνική σημαία στην Ακρόπολη! Σοκάρει η καταγγελία γυναίκας, video
- Επιμένουν για τις «Γειτονιές των 15 λεπτών» στην Αθήνα
- Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι θα κάνει χρήση “ισχύος άνευ προηγουμένου” στην πόλη της Γάζας
- Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΠΛΟΙΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΥΠΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ

ΠΑΤΡΑ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
