και να είναι έτοιμο προς χρήση ως πύλη εισόδου και ελέγχου προϊόντων φυτικής προέλευσης στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης το παλιό Απεντομωτήριο του ΟΛΘ. Ενώ η σύμβαση με τον εργολάβο έχει υπογραφεί εδώ και ένα μήνα και μέσα σε τρεις μήνες θα πρέπει το έργο να παραδοθεί, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φέρεται να κωλυσιεργεί και να μην αδειάζει το Απεντομωτήριο από τα μηχανήματα, που έχει αποθηκεύσει στο συγκεκριμένο χώρο, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο είναι και αρμόδιο για όλους τους ελέγχους στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από τα λιμάνια της χώρας.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εάν δεν ανακατασκευαστεί εγκαίρως το παλιό Απεντομωτηρίου του ΟΛΘ σε σύγχρονο σταθμό ελέγχου προϊόντων φυτικής προέλευσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ε.Ε., οι ευθύνες της Περιφέρειας θα είναι πολύ μεγάλες. Κι αυτό γιατί αν δεν παραδώσει τα κλειδιά άμεσα, θα οδηγήσει τελικά στο κλείσιμο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ως εξουσιοδοτημένο σημείο εισόδου (Designated Point of Entry) της χώρας για την Ε.Ε. Αυτό σημαίνει, ότι μόνο από αυτό το Λιμάνια (και όσα ακόμα έχουν τέτοια έγκριση από την Ε.Ε.) μπορούν να εισάγονται όλα τα προϊόντα φυτικής προέλευσης, που αφού υποστούν τους οριζόμενους από τους Εκτελεστικούς Κανονισμούς της Ε.Ε και την Εθνική Νομοθεσία, που αποτελεί εναρμόνιση των Οδηγιών της Ε.Ε,. ελέγχους, μπορούν να ελευθερωθούν και να διακινηθούν στην Ελλάδα και στις Χώρες της Ε.Ε.
Προϋπόθεση, για να εξακολουθήσει να αποτελεί το Λιμάνι Θεσσαλονίκης Εξουσιοδοτημένο Σημείο Εισόδου (DESIGNATED POINTOF ENTRY), είναι οι αρμόδιες Υπηρεσίες Ελέγχων Προϊόντων Φυτικής Προέλευσης, να έχουν στη διάθεση τους τις απαιτούμενες, σύμφωνα με την Ε.Ε., κτηριακές υποδομές.. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε στο ΣΕΜΠΟ χώρος ελέγχου για τα φορτία τα διακινούμενα δια θαλάσσης. Πέραν όμως αυτού, αποτελεί απαίτηση η ύπαρξη κατάλληλου χώρου ελέγχου και για τα φορτία τα διακινούμενα με φορτηγά. Μη διαθέτοντας το Λιμάνι την υποδομή αυτή, η Ε.Ε θα άρει τον ορισμό του Λιμανιού ως Εξουσιοδοτημένου Σημείο Εισόδου. Το έπραξε το Μάρτιο του 2016, ευτυχώς χωρίς επιπτώσεις (έδωσε την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί προσωρινά ένας άλλος χώρος), έχοντας το δεδομένο ότι ο ανάλογος χώρος, για τα φορτία τα διακινούμενα διά θαλάσσης, ήταν υπό κατασκευή στο ΣΕΜΠΟ και λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι θα δημιουργηθεί χώρος για τα διακινούμενα με φορτηγά προϊόντα. Στο πλαίσιο αυτό, επιλέχθηκε για ανακατασκευή και διαμόρφωση, το υπάρχον και μη χρησιμοποιούμενο κτίριο του Απεντομωτηρίου.
Να σημειωθεί ότι το Απεντομωτήριο έχει πάψει να χρησιμοποιείται από το 2000 και ο χώρος φέρει σημάδια εγκατάλειψης και παρακμής εξωτερικά αλλά και εσωτερικά.
Από Agro24
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ροζαλία Λομπάρντο: Πώς ένα δίχρονο κοριτσάκι έγινε η “Ωραία Κοιμωμένη της Σικελίας”
- Πάνω από 1000 θετικές εμπειρίες γονέων για εκπαιδευτικούς στην Ανατολική Θεσσαλονίκη
- Σοκ στην Ινδονησία: Νεκρό 13χρονο αγόρι που έπαιζε ποδόσφαιρο με τους φίλους του – Κροκόδειλος το έσυρε στο ποτάμι, vid
- ΑΑΔΕ: Το TEK Αττικής ενισχύει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων – Αύξηση 400 εκατ. ευρώ στα έσοδα σε 1 χρόνο
- Έκκληση του προέδρου του Λιβάνου Αούν για διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ: “Να μη γίνει το νότιο τμήμα της χώρας νέα Γάζα”
- ManpowerGroup: Δυσκολία εύρεσης εργαζομένων με εξειδικευμένες δεξιότητες
- Μεσολόγγι – Ο Σ. Φάμελλος για την Ηρωική Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων
- Ανοίγει αύριο Μ. Δευτέρα η πλατφόρμα του fuel pass στη βενζίνη
- Τώρα ξέρετε πώς ακούγεται η καμήλα! ΒΙΝΤΕΟ
- Ιράν: Απαγχόνισε δύο άνδρες που είχαν καταδικαστεί για σχέσεις με το Ισραήλ









