Το πολιτικό πλαίσιο ως τις εκλογές έθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, “λέγοντας ότι τους επόμενους 9 μήνες, μέχρι δηλαδή την προσφυγή στις κάλπες, εκτός από τη συζήτηση και την έγκριση των νομοσχεδίων που αφορούν την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, το υπουργικό συμβούλιο να λειτουργεί και περισσότερο πολιτικά“.
Να αποτελέσει δηλαδή ένα πολιτικό κέντρο με ανταλλαγή απόψεων για τα ζητήματα της επικαιρότητας και τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου με τον εκλογικό ορίζοντα του 2023.
Φαίνεται δηλαδή πως -εκτός απροόπτου- εκλογές θα γίνουν τον επόμενο Μάιο ή Ιούνιο.
Να θυμίσουμε πως στις αρχές Ιουλίου του 2023 συμπληρώνεται η 4ετή θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Θα έχει προηγηθεί ένας από τους δυσκολότερους μεταπολεμικά χειμώνας για τη χώρα μας λόγω ακρίβειας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο υπουργικό συμβούλιο έγινε από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα μια επισκόπηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας (εξαγωγές, καταθέσεις, τουριστικές εισπράξεις) και των γραμμών άμυνας που έχει κρατήσει η κυβέρνηση.
Έγινε ακόμα μια ευρωπαϊκή επισκόπηση της ενεργειακής κρίσης από τον υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα (σημειώνεται ότι το ενεργειακό τοπίο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες προοιωνίζεται έναν δύσκολο χειμώνα) και τέλος, έγινε και αναφορά στις επιδόσεις του Τουρισμού από τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια όπου οι εκτιμήσεις είναι ότι τα έσοδα θα είναι αυξημένα σε σχέση με τη μέχρι τώρα χρονιά ρεκόρ, το 2019.
Τέλος οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης τονίστηκε η ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας και περιορισμού της κατανάλωσης, καταρχάς στο Δημόσιο.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2026
- Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο – Δείτε σε ποιες περιοχές
- Ρωσικό ΥΠΑΜ: Πλήξαμε με Kinzhal στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία
- Νέο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας για 50.000 νέες θέσεις απασχόλησης
- Όρμπαν: Η Ουκρανία θα χρειαστεί 400δις – Για αυτό η Ε.Ε. θέλει να κατάσχει τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
- Οι φονικές πλημμύρες της Βαλένθια το 2024 οδήγησαν στην παραίτηση του προέδρου της περιφέρειας
- Η σύγκριση του Μεντβέντεφ που δείχνει τι θα συμβεί στην Ουκρανία όσο η Δύση στέλνει χρήματα
- Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για τη β’ φάση του προγράμματος «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»
- Θεσσαλονίκη: Στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως 244 μέλη του ΑΠΘ
- Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε θα επισκεφθεί την Κίνα την επόμενη εβδομάδα









