θα λειτουργήσει ως ισχυρό αντικίνητρο στον νέο ιδιοκτήτη να προχωρήσει σε απολύσεις μετά την εξαετία εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανόλης Παναγιωτάκης.
Διευκρίνισε δε ότι το σύνολο των εργαζομένων εκτός ορισμένων διοικητικών, στις λιγνιτικές μονάδες Μεγαλόπολης και Φλώρινας που τίθενται στη διαδικασία απόλυσης θα μεταφερθούν στις θυγατρικές που θα συσταθούν και στον νέο ιδιοκτήτη που θα προκύψει από τον διαγωνισμό.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης στο περιθώριο ενεργειακού συνεδρίου, όπως μετέδωσε χθες το ΑΠΕ-ΜΠΕ από τη μεταφορά θα εξαιρεθούν μόνο ορισμένοι διοικητικοί υπάλληλοι ενώ επανέλαβε ότι το εργασιακό πλαίσιο είναι πλήρως διασφαλισμένο, με την προσθήκη στον νόμο ρήτρας που προβλέπει ότι η προϋπηρεσία στη ΔΕΗ αναγνωρίζεται από τη νέα ιδιοκτησία.
Αυτό σημαίνει ότι οι αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης (μετά την πρώτη εξαετία, διάστημα κατά το οποίο δεν θα επιτρέπονται απολύσεις) θα είναι αυξημένες αφενός λόγω προϋπηρεσίας και αφετέρου επειδή στον ιδιωτικό τομέα δεν ισχύει το πλαφόν του δημοσίου. Αρα, θα υπάρχει ισχυρό αντικίνητρο για απολύσεις.
Ο επικεφαλής της ΔΕΗ επανέλαβε την πρόσκληση προς την Ελληνική Βιομηχανία να εξετάσει το ενδεχόμενο επένδυσης στις λιγνιτικές μονάδες που τίθενται προς πώληση τονίζοντας ότι τα οποία ειδικά τιμολόγια ισχύουν σήμερα δεν έχουν πολύ χρόνο ζωής.
Επιπλέον, όπως είπε, με την ιδιοκτησία της μονάδας η βιομηχανία θα έχει σταθερό και προβλέψιμο ενεργειακό κόστος.
Η προκήρυξη για την εκδήλωση ενδιαφέροντος εξαγοράς των μονάδων θα δημοσιευθεί έως τις 31 Μαΐου, ενώ θα ακολουθήσει ένας μήνας κατά τον οποίον, σύμφωνα με τη νομοθεσία, μπορούν να εκφράσουν τυχόν αντιρρήσεις οι πιστωτές της ΔΕΗ. Στόχος είναι να έχει υπογραφεί συμφωνία πώλησης έως τις 17 Οκτωβρίου.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ντουμπάι: Drone του Ιράν χτύπησε δίπλα στο αμερικανικό προξενείο, ξέσπασε πυρκαγιά – Δείτε βίντεο
- Ο Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε τον Μακρόν: “Κύπρος και Γαλλία συνδέονται με ισχυρή σχέση”
- Η Γαλλία θα στείλει μέσα αεράμυνας και φρεγάτα στην Κύπρο
- Νέα Μάκρη: Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον διερχόμενου αυτοκινήτου – Φέρεται να ανήκει σε Τούρκο υπήκοο
- Νέες απειλές από το Ιράν: «Ακόμα δεν έχουμε χρησιμοποιήσει τα πλέον προηγμένα όπλα μας»
- Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος
- Λέρος: Ελεύθερος αφέθηκε ο 17χρονος που τραυμάτισε θανάσιμα τον πατέρα του κατά τη διάρκεια καβγά
- Α.Γεωργιάδης : Παράταση στη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων για την παχυσαρκία σε ασθενείς που πάνε καλά
- Ιταλός ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν έχει εμπλακεί με κανέναν τρόπο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις»
- “Απολύτως ανόητη” η επίθεση των ΗΠΑ εν μέσω διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τον πρεσβευτή του Ιράν στον ΟΗΕ









