Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για το Κλίμα, Τζον Κέρι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα.
Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προκλήσεις από την κλιματική αλλαγή και η εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και για την επίτευξη του στόχου μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών έως το 2050.
«Είναι μεγάλη μας χαρά που σας υποδεχόμαστε στην Ελλάδα. Απόλαυσα πραγματικά την τελευταία συνάντηση που είχαμε στο Ριάντ. Είναι μεγάλο προνόμιο ότι είμαστε σε θέση να συζητάμε μαζί σας για τις παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε σχέση με την ενέργεια, την βιοποικιλότητα, την κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, κατά την έναρξη της συνάντησης.
«Γνωρίζετε πόσο αφοσιωμένη είναι η Ελλάδα στη συγκεκριμένη ατζέντα και πόσο μεγάλη πρόοδο έχουμε σημειώσει σε πολυάριθμα μέτωπα τα τελευταία τρία χρόνια. Θα ήθελα ιδιαίτερα να επισημάνω την ταχύτατη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μας μείγμα. Σκοπεύουμε να προσθέσουμε 2 γιγαβάτ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μόνο μέσα στο 2022. Και αυτό μας κατατάσσει στους πρωτοπόρους της Ευρώπης σε αυτό το μέτωπο», πρόσθεσε.
Ο Ειδικός Απεσταλμένος του Αμερικανού Προέδρου για το Κλίμα επισήμανε «την ιδιαίτερη θέση που έχει η Ελλάδα αυτή την στιγμή, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, το Κάιρο, σε σχέση με τη Σύνοδο που θα λάβει χώρα, η Ελλάδα είναι το κέντρο των εξελίξεων. Είστε σε καθοριστικό σημείο για τη μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και τον (ενεργειακό) μετασχηματισμό που θα πρέπει να επιταχυνθεί. Προσβλέπουμε στη συνεργασία μας και ανυπομονούμε να ανακαλύψουμε από κοινού νέους τρόπους συνεργασίας».
(φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης