έχουν τροποποιηθεί για να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα και ότι το Μινσκ θα αντιδράσει άμεσα αν η Δύση προκαλέσει τα οποιαδήποτε προβλήματα.
Ο Λουκασένκο δήλωσε ότι έχει συμφωνήσει να εκσυγχρονίσει τα στρατιωτικά αεροσκάφη της Λευκορωσίας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέδωσε το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.
Η Λευκορωσία, ένθερμος σύμμαχος της Ρωσίας, δεν έχει δικά της πυρηνικά όπλα. Ο Λουκασένκο δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες ως προς το πώς θα μεταφερθούν τα πυρηνικά από την Μόσχα, η οποία χρησιμοποιεί το έδαφος της Λευκορωσίας για να υποστηρίξει αυτό που αποκαλεί ‘ειδική στρατιωτική επιχείρηση’ κατά της Ουκρανίας.
Οι δηλώσεις του φαίνεται πως αναφέρονταν γενικά σε μια δυνητική απειλή από την Δύση.
«Πρέπει να καταλάβουν ότι αν προκαλέσουν μια κλιμάκωση, δεν θα τους σώσουν ούτε τα ελικόπτερα, ούτε τα αεροπλάνα» φέρεται να δήλωσε ο Λουκασένκο.
«Όλα είναι έτοιμα» δήλωσε, αναφερόμενος στις εργασίες τροποποίησης των στρατιωτικών αεροσκαφών ώστε να μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα.
«Δεν είναι καλή ιδέα να κλιμακωθούν τα πράγματα με την Λευκορωσία επειδή αυτή θα μπορούσε να είναι μια κλιμάκωση με τον Ενωσιακό Κράτος ( Ρωσίας και Λευκορωσίας) το οποίο έχει πυρηνικά όπλα. Εάν αρχίσουν να δημιουργούν προβλήματα … η απάντηση θα είναι άμεση», δήλωσε ο Λευκορώσος πρόεδρος.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πώς τρώνε ελληνικό γιαούρτι…οι Κορεάτες! Το διαφορετικό βίντεο της Παυλίνας Λη, vid
- Ολιστικό πρόγραμμα άσκησης για άτομα με νόσο Πάρκινσον στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
- Όταν προσπαθείς να αρθρώσεις στα αγγλικά την φράση: “In the beginning”! vid
- Έρχονται ανακοινώσεις για απαγορεύσεις της πρόβασης στα social media
- Ισραήλ: Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «πολιτική καταστροφή» την κατάπαυση του πυρός με το Ιράν
- Άλογο εμφανίζεται σαν ήρωας και προστατεύει κοριτσάκι…από άλλο άλογο! ΒΙΝΤΕΟ
- Η Γερμανία και η Ουκρανία καλωσορίζουν την κατάπαυση του πυρός στο Ιράν
- Κοντογεώργης για Ιράν: Θετική εξέλιξη η εκεχειρία, ελπίζουμε σε ταχεία οριστική διευθέτηση
- Παρέμβαση Ζαχάροβα μετά τις ραγδαίες εξελίξεις σε σχέση με το Ιράν – Ψύχραιμη υπερδύναμη η Ρωσία
- Θεσσαλονίκη: Κλοπή καλωδίων χαλκού από εργοτάξιο του ΟΣΕ και καταδίωξη με εμβολισμό περιπολικού









