ισχυρίστηκε χθες Δευτέρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Χάρη στις προσπάθειες της ακτοφυλακής μας, έχουμε αποτρέψει θανάτους στο Αιγαίο. Τα τελευταία δύο χρόνια, σώσαμε τις ζωές 41.000 ανθρώπων τους οποίους η Ελλάδα άφησε να πεθάνουν», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του σε τελετή αποφοίτησης της Ακαδημίας Χωροφυλακής και Λιμενικού Σώματος στην Άγκυρα.
Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι οι παράτυποι μετανάστες που συνελήφθησαν από την τουρκική ακτοφυλακή ανέρχονται σε 245.000, συμπληρώνοντας ότι η τουρκική χωροφυλακή συνεχίζει τον αγώνα της κατά της παράτυπης μετανάστευσης και των κυκλωμάτων διακινητών.
«Εάν κάποιος εξακολουθεί να επικρίνει τα επιτεύγματά μας στην αμυντική βιομηχανία παρά τη στρατιωτική ενίσχυση της Ελλάδας, σημαίνει ότι στερείται στρατηγικού οράματος», συνέχισε ο τούρκος πρόεδρος.
Ο τούρκος πρόεδρος είπε πως η Άγκυρα δεν τρέφει εχθρότητα προς καμιά χώρα, σημειώνοντας: «Αντιθέτως, θέλουμε να δημιουργήσουμε την καλύτερη, πιο προηγμένη και ειλικρινή σχέση με κάθε χώρα». Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η Τουρκία φιλοδοξεί να δημιουργήσει «μια ζώνη ειρήνης και συνεργασίας» γύρω της, ξεκινώντας από τους γείτονές της.
Ακολούθως, αναφερόμενος στους επικριτές των «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων» στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ, είπε ότι σιωπούν όταν «άλλες χώρες, 10.000 χιλιόμετρα μακριά, έρχονται και παρεμβαίνουν σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη».
Προειδοποίησε ότι αν αυτές οι χώρες εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν τρομοκρατικές ομάδες με πυρομαχικά, οχήματα και εξοπλισμό, η Τουρκία θα τους δώσει την κατάλληλη απάντηση έως και 30 χιλιόμετρα πέρα από τα σύνορά της. «Αν ενοχλούνται από αυτό, συγγνώμη, ας ενοχληθούν και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας», ανέφερε ο Ερντογάν.
Επισημαίνοντας ότι ο τουρκικός στρατός επέκτεινε τη ζώνη των επιχειρήσεών του στη Συρία και στο Ιράκ, ο Ερντογάν τόνισε ότι οι «τρομοκράτες» υπέστησαν τα πιο βαριά πλήγματα σε περιοχές «όπου νιώθουν πιο ασφαλείς».
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πώς πλαστικά μπουκάλια… μετατρέπονται σε φάρμακο για τη νόσο του Πάρκινσον
- Π. Μαρινάκης: Με την κύρωση των ενεργειακών συμφωνιών κάνουμε αποφασιστικό βήμα για την ενίσχυση της ενεργειακής μας ασφάλειας
- Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε νέα πλήγματα σε υποδομές του Ιράν
- Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή σε 22χρονο που έτρεχε με 179 χλμ/ώρα σε επαρχιακό δρόμο
- Ημερίδα με θέμα: «Πτυχές καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα» στις 18/3, στο Επιμελητήριο Αχαΐας
- Ίδρυμα Ευγενίδου: Την Παρασκευή 20/3, μαθητές, εκπαιδευτικοί, ναυτικοί και επιστήμονες θα επαληθεύσουν τη σφαιρικότητα της Γης
- Ηράκλειο: Σύλληψη 15χρονου που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα – Είχε και πιστόλι κρότου στο αυτοκίνητο
- «Σημαντικό επίπεδο καθοδικού κινδύνου στην παγκόσμια οικονομία» – Παρέμβαση ΟΟΣΑ εν μέσω των εξελίξεων
- Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο στις 24/3 από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
- Πώς να βγεις νικητής στην κολύμβηση…χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια! Vid









