Μία αντιπαράθεση η οποία θα αποτελέσει την έναρξη για την στρατηγική που θα ακολουθήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη από σήμερα μέχρι και τις εθνικές εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν.
Εκλογές που μάλλον δεν θα γίνουν την περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου αλλά το σίγουρο είναι ότι η Αντιπολίτευση θα πηγαίνει την κυβέρνηση «από γωνία σε γωνία» μέχρι την πραγματοποίησή τους.
Η σύγκρουση στην Βουλή αναμένεται να κορυφωθεί έως το τέλος της εβδομάδας με την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση των πολιτικών αρχηγών.
Κύριο αντικείμενο της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής είναι ο προγραμματισμός της συνεδρίασης της Ολομέλειας για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, αλλά και η σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης των παρακολουθήσεων αλλά και της ακρόασης από τα μέλη της επιτροπής του νέου διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, ο οποίος διαδέχτηκε τον παραιτηθέντα μετά τις αποκαλύψεις, Παναγιώτη Κοντολέοντα.
Σε εκκρεμότητα επίσης παραμένει – λόγω κλειστής Βουλής- το αίτημα που αναμένεται να καταθέσουν , σίγουρα και αρχικά, ει δυνατόν και σήμερα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει όλα τα ερωτήματα που ανακύπτουν και πρέπει να απαντηθούν σχετικά με τις αντισυνταγματικές επισυνδέσεις. Στο στόχαστρο θα μπει και το κακόβουλο λογισμικό Predator, καθώς και οι “υπερεργολάβοι που φέρονται να αξιοποιούνται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών”, όπως σημειώνουν.
Η κυβερνητική πλειοψηφία αναμένεται να στηρίξει την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, με το ενδεχόμενο να καταθέσει δική της πρόταση για παράταση του χρόνου διερεύνησης από το 2012 επιχειρώντας έτσι να «διαχύσει» τις ευθύνες γενικώς και αορίστως και να δημιουργήσει ένα κλίμα του στιλ «όλοι τα ίδια κάνουμε όταν είμαστε κυβέρνηση».
Επιχειρείται μάλιστα να εμπλακεί και η κυβέρνηση Σαμαρά γιατί μην ξεχνάμε ότι σύντομα ο Κ.Μητσοτάκης θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα αμφισβήτησης στο εσωτερικό της ΝΔ.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μαύρη Θάλασσα: Ο Γεραπετρίτης έθεσε το θέμα της επίθεσης σε ελληνικό πλοίο στην Ε.Ε.
- Η Ισπανία αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής της σε στρατιωτική αποστολή στο Στενό του Ορμούζ
- Ισραήλ: Εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ αφού ήχησαν σειρήνες συναγερμού για εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράν
- Ποιός νικητής βραβείου όσκαρ ήταν στην… Ουκρανία κατά την απονομή;
- Αναφορές για εκρήξεις στη Ντόχα
- «Δεξιός» μεγιστάνας, φαν του Τραμπ, μιλάει για τον… αντίχριστο στο Βατικανό και διχάζει
- Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ: Οδηγός λεωφορείου σώζει τη ζωή 2χρονου κοριτσιού
- Η Ρωσία διαψεύδει δημοσίευμα των FT για το ουκρανικό
- Αρχή για το Ξέπλυμα: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχισυνδικαλιστή
- Και η Γερμανία απορρίπτει το κάλεσμα Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ









