Στο 92% βρίσκονται οι υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις δύο εβδομάδες πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους. Τι πρέπει να πληρωθεί στην εφορία έως 31 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο φοροτεχνικός, Μαρίνος Αμπελιώτης, έχουν υποβληθεί έως τώρα περίπου 5,9 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις και αναμένονται περίπου 500.000 ακόμη. Τονίζεται ότι η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις 2022 πήρε παράταση και πρέπει όμως να γίνουν μέχρι τέλος Αυγούστου.
«Περίπου 7 στους 10 φορολογούμενους δεν θα πληρώσει φόρο φέτος» δήλωσε ο κ. Αμπελιώτης. Εξήγησε πως αυτό αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό του 52% που είναι μηδενικές οι φορολογικές δηλώσεις και σε ένα ποσοστό της τάξεως του 13% που είναι επιστρεπτέες οι δηλώσεις.
«Κατά μέσο όρο, το ποσό της επιστροφής αντιστοιχεί στα 414 ευρώ» συμπλήρωσε ενώ σε ό, αφορά τις χρεωστικές δηλώσεις αυτές ανέρχονται γύρω στο 35%, με το κράτος να λαμβάνει περίπου 2.5 εκατομμύρια ευρώ.
Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν είτε σε 8 δόσεις, είτε σε 10 άτοκες με τη χρήση πιστωτικής κάρτας.
Στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί παραπάνω δόσεις, μπορεί να πληρώσει σε 12 με τόκο 5.32 %, ενώ στις 24 δόσεις ο τόκος ανέρχεται στα 6.82%.
Όσοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν εφάπαξ το ποσό θα λάβουν μια έκπτωση 3%.
Σημειώνεται πως οι φορολογούμενοι που θα υποβάλλουν τη δήλωσή τους εκπρόθεσμα θα έχουν πρόστιμο 100 ευρώ και μία προσαύξηση 0.73% για κάθε μήνα που καθυστερεί τη δόση του.
Ο κ. Αμπελιώτης επισήμανε πως όσοι είχαν επωφεληθεί από κάποιες ρυθμίσεις της πανδημίας (μειωμένο ενοίκιο, αναστολή εργασίας) θα πρέπει να συμπληρώσουν τον κωδικό 781.
Φορολογικές υποχρεώσεις Αυγούστου
- 2η δόση φόρου εισοδήματος
- 4η δόση ΕΝΦΙΑ
- 2η δόση επιστρεπτέας προκαταβολής
(megatv – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χειροπέδες σε 67χρονο για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Αττικής
- Συνάντηση Χατζηδάκη με ανώτερo αξιωματούχο του ΚΚ Κίνας
- «Ο Πούτιν με έχει απογοητεύσει», λέει ο Τραμπ, video
- 700.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία
- Χάος στην αλβανική Βουλή: Ο Ράμα «έχρισε» την πρώτη «AI Υπουργό» – ΒΙΝΤΕΟ
- Χαλκιδική: Κινητοποίηση για αλλοδαπό δραπέτη των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας
- Για «ιστορική συμφωνία για την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη» μιλά ο Τραμπ από τη Βρετανία, video
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Δεν θα χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τις αγροτικές επιδοτήσεις
- Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Όρκες αναποδογύρισαν σκάφος!
- Η Ρωσία παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτικών
Κύρια Θέματα

















