Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα επιχειρήσει να περιορίσει τη διασπορά ειδήσεων και πληροφοριών που κρίνονται ανακριβείς ή ψευδείς
Σε λειτουργία θέτει εκ νέου η Twitter τις λειτουργίες για την προώθηση πληροφοριών που κρίνονται ακριβείς και την πάταξη των ψευδών και παραπλανητικών αναρτήσεων, εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.
Το Twitter θα εφαρμόσει την πολιτική του για την «ακεραιότητα των πολιτών» – η οποία εισήχθη αρχικά το 2018 – στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, όπου διακυβεύονται οι 435 έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και περίπου το ένα τρίτο των 100 εδρών στη Γερουσία.
Τι αλλάζει
Η πολιτική αυτή απαγορεύει στους χρήστες να αναρτούν παραπλανητικό περιεχόμενο με σκοπό να αποτρέψουν τους πολίτες από το να ψηφίσουν, καθώς και ισχυρισμούς που αποσκοπούν στην υπονόμευση της εμπιστοσύνης του κοινού στις εκλογές, συμπεριλαμβανομένων ψευδών πληροφοριών σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών.
Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε δοκιμές για να αποτρέψει τη σύσταση παραπλανητικών tweets σε άλλους χρήστες μέσω ειδοποιήσεων. Οι δοκιμές οδήγησαν σε 1,6 εκατομμύρια λιγότερες προβολές παραπλανητικών πληροφοριών ανά μήνα, ανέφερε το Twitter.
«Κατηγορώ»
Ειδικοί σε θέματα πολιτικών δικαιωμάτων και διαδικτυακής παραπληροφόρησης έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις τεχνολογικές πλατφόρμες ότι δεν κάνουν αρκετά για να αποτρέψουν τη διάδοση της παραπληροφόρησης, συμπεριλαμβανομένης της ιδέας ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν κέρδισε τις εκλογές του 2020.
Το Twitter ανέστειλε μόνιμα την πρόσβαση του Ντόναλντ Τραμπ στην υπηρεσία πέρυσι, επικαλούμενο τον κίνδυνο «περαιτέρω υποκίνησης της βίας», λίγες ημέρες μετά την έφοδο υποστηρικτών του τότε προέδρου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021.
pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παπασταύρου: Στην Ελλάδα το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα ζητήματα ενέργειας τη νέα εβδομάδα
- «Θέλουμε μεγαλύτερη στρατιωτική συνεργασία με το Βιετνάμ», λένε οι ΗΠΑ στοχεύοντας την… Κίνα
- Θεσσαλονίκη: Στην νέα παραλία ο 2ος Αγώνας Δρόμου Υγείας «Άγιος Δημήτριος»
- Βεντέτα στην Κρήτη: Προσαγωγές ατόμων – Αστυνομικοί ελέγχουν ΙΧ και σπίτια στα Βορίζια, vid
- Πάτρα: Συνελήφθησαν 4 άτομα για ληστεία και 27 κλοπές – Έδρασαν σε οκτώ πόλεις
- Προς νέα ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός το 2025 – Οι νέες ταξιδιωτικές τάσεις και ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης
- Δ. Κουτσούμπας για ΕΛΤΑ: Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα
- Νίκος Ανδρουλάκης:«Στις κάλπες ξεβολεύουμε την διαφθορά, την ατιμωρησία και την αλαζονεία της Ν.Δ.»
- Επίθεση Ομπάμα κατά Τραμπ: Βρισκόμαστε σε ένα αρκετά ζοφερό σημείο
- Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για της συνθήκες του μακελειού με 2 νεκρούς και τέσσερις τραυματίες στα Βορίζια









