Το τέλος της καραντίνας για όσους έχουν εκτεθεί στην Covid-19, αλλά δεν νοσούν (σ.σ. ασχέτως αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή όχι) κήρυξε το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (CDC), το οποίο προχώρησε την Πέμπτη σε δραστική μεταβολή των οδηγιών του με στόχο την απλοποίησή τους.
Μία από σημαντικότερες αλλαγές που καθιερώνουν οι νέες οδηγίες, είναι ότι δεν θα συνίσταται η καραντίνα και η τήρηση αποστάσεων για όσους έχουν εκτεθεί στον ιό. Ο λόγος είναι «ο περιορισμός των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων».
Πρακτικά, η σύσταση πλέον είναι να μην μπαίνει σε καραντίνα όποιος πιθανόν εκτέθηκε στην Covid, αλλά ακόμη δεν είναι θετικός.
Αντιθέτως, δεν αλλάζει η οδηγία για παραμονή στο σπίτι για πέντε ημέρες για όσους νοσούν και χρήση μάσκας για άλλες 10 ημέρες.
Επιπλέον, το τεστ για κορωνοϊό κατά κανόνα δεν θα συνίσταται για ανθρώπους που δεν έχουν συμπτώματα. Πάντως, θα γίνονται σε χώρους υψηλού ρίσκου (νοσοκομεία, φυλακές, γηροκομεία, κλπ).
Το CDC θα αρχίσει να αποσύρει τις οδηγίες που ειδικά αφορούν τα σχολεία, όπως αυτή που ορίζει οι μαθητές που εκτέθηκαν στον ιό μπορούν να παραμείνουν στα σχολεία, για όσο τα τεστ θα είναι αρνητικά.
(ΦΩΤΟ:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε γραπτώς τον θάνατο του αγιατολάχ Χαμενεΐ: «Είναι νεκρός»
- Χτυπήματα με drones κατά του διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι, vid
- Τραμπ για Χαμενεΐ: «Πιστεύουμε ότι είναι σωστές οι πληροφορίες ότι είναι νεκρός»
- Δύσκολη νύχτα στη Μ. Ανατολή: Ιρανικοί πύραυλοι χτυπούν το Τελ Αβίβ – Video
- Άρχισαν οι… πανηγυρισμοί στο Ιράν στο άκουσμα του θανάτου του αγιατολάχ
- Κλείνουν μέχρι νεωτέρας όλα τα πανεπιστήμια στο Ιράν
- Έκτακτη συνεδρίαση των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. για το Ιράν συγκαλεί η Κάγια Κάλας
- Επικοινωνία Κ. Μητσοτάκη – Ν. Χριστοδουλίδη για την κλιμάκωση στην περιοχή
- ΔΟΑΕ: Το Ιράν ζητεί κατεπείγουσα έκτακτη συνεδρίαση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας
- «Δεν υπάρχει πια αγιατολάχ», λέει ο Νετανιάχου και καλεί σε ξεσηκωμό τους Ιρανούς – Διαψεύδει η Τεχεράνη
Κύρια Θέματα









