Η πυρκαγιά είναι σε ύφεση, χωρίς ενεργό μέτωπο ενώ υπάρχουν μικροεστίες και καπνός. Τα εναέρια συνεχίζουν διαδοχικές προσβολές μέχρι το τελευταίο φως ενώ το έργο των επίγειων δυνάμεων θα συνεχιστεί το βράδυ μέχρι την πλήρη οριοθέτηση της και την κατάσβεση των μικροεστιών.
Το πρωί, σε κάθε περίπτωση, θα ξεκινήσει το πρώτο κύμα των αεροπορικών επιχειρήσεων με το πρώτο φως και αναλόγως της εικόνας θα αποφασιστεί η συνέχισή τους.
Στο νησί επιχειρούν 185 πυροσβέστες, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα σύμφωνα με το kavalanews ενώ τα εναέρια μέσα ανέρχονται σε 16 ελικόπτερα και αεροπλάνα.
Επίσης συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν δυο ελικόπτερα και τρία μηχανήματα έργου του ΓΕΕΘΑ, εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας καθώς και υδροφόρες και και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονία και Θράκης.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν 185 πυροσβέστες, 15 ομάδες πεζοπόρων, 38 οχήματα. Επίσης, συμμετείχαν 10 ΑΦΗ, 8 Ε/Π και ένα Ε/Π συντονισμού. Ο Στρατός διέθεσε 2 Ε/Π και 3 μηχανήματα έργου. Τέλος συμμετείχαν το Δασαρχείο Θάσου, εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Λόγω της άμεσης και εξαιρετικής κινητοποίησης της Πυροσβεστικής η καμμένη έκταση περιορίστηκε σε περίπου 1.310 στρέμματα.
Σε αντίστοιχες πυρκαγιές στη Θάσο είχαν καεί: το 1985 (15.08.1985) 90.000 στρέμματα. το 1989 (18.08.1989) είχαν καεί 70.000 στρέμματα και το 2016 (10.09.2016) είχαν καεί 68.850 στρέμματα.
Απαγόρευση κολύμβησης και διέλευσης σκαφών λόγω υδροληψίας
Όπως αναφέρει το kavalapost λόγω της φωτιάς στη Θάσο το Λιμεναρχείο της Καβάλας έλαβε απόφαση για απαγόρευση κολύμβησης, διέλευσης σκαφών, ψυχαγωγικής δραστηριότητας και αλιείας σε συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές του νησιού, προκειμένου να γίνεται απρόσκοπτα και με ασφάλεια η υδροληψία από τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα τα οποία επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η απαγόρευση της διέλευσης σκαφών, καθώς και κάθε αλιευτική-ψυχαγωγική δραστηριότητα (επαγγελματική-ερασιτεχνική) και της λήψης θαλάσσιου λουτρού από τις 12:00 την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 και μέχρι νεωτέρας, λόγω διενέργειας υδροληψίας από εναέρια μέσα πυρόσβεσης, στο ευρύτερο θαλάσσιο χώρο της Θάσου και συγκεκριμένα στις θαλάσσιες περιοχές που περικλείονται από τα παρακάτω στίγματα.

newsit/ eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία απαιτεί «μια Ρωσία πρόθυμη να συνεργαστεί», δηλώνει ο Καναδός πρωθυπουργός
- Πόλεμος: Πάνω από 1 εκατομμύριο σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στην περιοχή του Κιέβου
- Πάτρα: Αγρότες και κτηνοτρόφοι απέκλεισαν εκ νέου τον κόμβο της Εγλυκάδας
- Πούτιν: Αν δεν θέλετε ειρήνη στην Ουκρανία τότε θα πετύχουμε τους στόχους μας δια της βίας, vid
- Απάντηση της Σ. Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ «που πανηγύριζε για την Mercosur»
- Κάλεσμα σε κοινή κάθοδο των αγροτών σε διαπραγματεύσεις, απευθύνουν 18 αγροτικά μπλόκα
- Το «παλαιότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο» της Βρετανίας στολίστηκε για 115η συνεχόμενη χρονιά
- Ανασύρθηκαν με ελικόπτερο οι 4 ορειβάτες από τα Βαρδούσια
- Αγία Πετρούπολη: «Ντου» των ρωσικών αρχών σε «σέχτα» που προσευχόταν υπέρ του Ζελένσκι, vid
- Νέα μελέτη: Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΝΕΡΟ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ









