δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο των υπουργικών εκδηλώσεων ASEAN στην Πνομ. Πενχ την Παρασκευή.
“Θα υπερασπιστούμε αποφασιστικά την κρατική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας , θα αποτρέψουμε τις προσπάθειες των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την Ταϊβάν για τον έλεγχο της Κίνας και θα καταστρέψουμε την ψευδαίσθηση της ηγεσίας της Ταϊβάν ότι μπορούν να βασιστούν στις ΗΠΑ για να επιδιώξουν την ανεξαρτησία τους.
Ταυτόχρονα, τηρούμε επίσης το διεθνές δίκαιο και οι βασικοί κανόνες των διεθνών σχέσεων, και ιδιαίτερα το πιο σημαντικό διεθνές δικαίωμα της μη ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις, που κατοχυρώνεται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ », δήλωσε ο Γουάνγκ Γι , σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών το Σάββατο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «αν αγνοηθεί και απορριφθεί η αρχή της μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις, ο κόσμος θα επιστρέψει στο δίκαιο της ζούγκλας και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιμετωπίζουν τις άλλες χώρες από θέση ισχύος και θα τις πιέζουν γύρω, ιδιαίτερα πολλές μικρές και μεσαίες χώρες».
«Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό, και όλες οι χώρες πρέπει επίσης να ενωθούν για να το αποτρέψουν και να αποτρέψουν την πρόοδο του ανθρώπινου πολιτισμού να πάει πίσω», είπε.
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συρία: Οι αρχές ανακοινώνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας σε έξι συνοικίες του Χαλεπίου
- “Άσε μας κουκλίτσα μου”: Επεισόδιο μεταξύ Καιρίδη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή – Η παρέμβαση Δένδια
- Mυρίζει «μπαρούτι» στις ΗΠΑ – Φόβοι για διεθνιστικό ξεσηκωμό
- Πώς να καθαρίσετε το χαλί σας με φυσικά υλικά – Απαλλαγείτε εύκολα από τους λεκέδες που άφησαν…οι γιορτές
- Ορεστιάδα: Εν αναμονή εισροής μεγάλου όγκου υδάτων στους ποταμούς Άρδα και Έβρο
- Ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου στην Πάτρα: Στον εισαγγελέα παρουσιάστηκε σήμερα 26χρονος κατηγορούμενος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας
- Χαμός για την Βενεζουέλα: Αντέδρασε με οργή ο Τραμπ κατά Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών
- Ιαπωνία: Νέο απίστευτο ρεκόρ σε δημοπρασία – Τα κεράσια “Sato Nishiki” σε τιμή 140 ευρώ το ένα
- Συναγερμός στην Ισπανία: Η μεσογειακή “αράχνη – βιολί” επιτίθεται σε τουρίστες









